Loek de Bakker / Toneelschuur Producties

Orlando

Theater
gender & identiteit uit de boekenkast
Annaleen Louwes + Esther Noyons
Orlando

Wie zich tot één gender beperkt, verspilt een half leven, zei Jeanette Winterson naar aanleiding van Orlando, het wonderlijke boek van Virginia Woolf uit 1928. 

Orlando is de fictieve biografie van een personage dat drie eeuwen leeft en in die tijd voortdurend verandert van omgeving, sociale klasse, rol en gender. Van zoekende jonge edelman tot succesvol schrijfster: steeds opnieuw verhoudt Orlando zich met gemak tot de veranderde sociale conventies en verwachtingen van zijn/haar tijd. Orlando’s rijke identiteit wordt gevormd door ontmoetingen, en door een groot ‘ja’ tegen het leven.

Deze nieuwe Orlando, geregisseerd door Loek de Bakker, komt onze tijd binnen denderen, in een voorstelling die voelt als een vreugdevolle, muzikale carrousel waar we op en af mogen stappen. Laat je meevoeren in deze kwetsbare maar ook bombastische zoektocht naar identiteit. Auteur Valentijn Hoogenkamp (Het aanbidden van Louis Claus, Antiboy) maakte een nieuwe bewerking van deze bijna honderd jaar oude tekst. Reindier (Reinier van Harten) componeerde de livemuziek.

"How queer to have so many selves. How bewildering."

Virginia Woolf

Van/Naar - Virgina Woolf Bewerking - Valentijn Hoogenkamp Regie - Loek De Bakker Met - Alicia Boedhoe, Milou Van Duijnhoven, Michael Muller, Thom Vendrik E.A.

di 14 november
20:00u
Grote Zaal
Van € 9,50 tot € 19,00
Tickets
di 14 november
20:00u
Theater
Van € 9,50 tot € 19,00
wo 15 november
20:00u
Grote Zaal
Van € 9,50 tot € 19,00
Tickets
wo 15 november
20:00u
Theater
Van € 9,50 tot € 19,00

Over Loek de Bakker

Loek de Bakker studeerde in 2016 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht met een eigenzinnige versie van Ibsens Hedda Gabler. Tijdens zijn afstuderen liep hij stage bij Toneelgroep Oostpool en het Nationale Theater/HNTjong. In het Schuur Atelier van Toneelschuur Producties maakte hij de voorstelling This will end in tears en zijn voorstelling THE VERY TIRED GIRL was te zien op theaterfestival de Parade. In seizoen 2017/2018 maakte hij de trailervoorstelling Flikflak bij Het Laagland en regisseerde hij bij Toneelschuur Producties Starring #21: Dorian Gray, gebaseerd op de roman van Oscar Wilde. In seizoen 2021/2022 maakte hij bij HNTjong de voorstelling Supernormaal en bij Toneelschuur Producties Het leven zelf, naar de gelijknamige roman van Roelof ten Napel. In zijn voorstellingen creëert Loek secuur vormgegeven werelden waarin personages op zoek zijn naar houvast, erkenning en verbinding. Met veel compassie en humor onderzoekt hij hoe we worden wie we zijn en hoe we ons verhouden tot de ander.

Meer over Loek de Bakker

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop