Rebekka Nilsson / NITE

NITE in progress: Oersoep

Theater, Muziektheater
uit de boekenkast wij en de wereld
NITE in progress: Oersoep

NITE in progress geeft een uniek inkijkje in het tot stand komen van een voorstelling. Ruim voordat de repetitieperiode ten einde is, gaan de deuren van de repetitieruimte open. Voor het publiek een manier om van heel dichtbij te zien wat het vak theatermaken inhoudt. Welke keuzes gemaakt worden, welke darlings-gekilled worden en hoe de magie gecreëerd wordt. 

Voor de regisseur, acteurs, muzikanten, decor, licht- en kostuumontwerpers een kans om hun wildste, gekste, dapperste ideeën te toetsen. Verwacht geen affe voorstelling. Verwacht wel veel experiment, lef, live muziek, frisse ideeën en een opmaat naar de grotezaalvoorstelling Oersoep.

Over Oersoep 
Oersoep is een bluegrass musical gebaseerd op het gelijknamige boek van Bregje Hofstede. Geïnspireerd door de traditie van requiems en passies. Een reis naar wat het betekent om een ander (menselijk) wezen te dragen, te baren en te verzorgen. Een verkenning van de mensheid aan de vooravond van de tweede Industriële Revolutie en daarna. De zoektocht om de weg te vinden door de pijn van de geboorte van een kind, teamsporten, mystici en het verlangen naar zelfverlies in wat een ontluisterend tijdperk lijkt.

Credits

Regie - Rebekka Nilsson Schrijver - Bregje Hofstede Cast - to be announced Compositie - Matthías Sigurðsson

zo 02 februari
20:00u
Grote Zaal
Van € 9,00 tot € 18,00
Tickets
zo 02 februari
20:00u
Theater, Muziektheater
Van € 9,00 tot € 18,00

Over Rebekka Nilsson

Rebekka Nilsson is naast regisseur ook één van de meest succesvolle Noorse bluegrasszangeres. Haar band Hayde Bluegrass Orchestra uit Noorwegen werd met hun eerste album genomineerd voor de Noorse Grammy Awards en debuteerde op #4 in de Billboard Bluegrass Album Charts. Met Oersoep combineert Rebekka Nilsson voor het eerst haar liefde voor bluegrassmuziek en theaterregie.

Over Bregje Hofstede

Bregje Hofstede is schrijver en activist. Haar vorige roman Drift stond op de shortlist van de Libris Literatuurprijs. Ze is medeoprichter van feministisch platform De Bovengrondse en van Stichting Nationaal Heksenmonument, en lid van Extinction Rebellion. Voor De Correspondent schrijft ze over nieuwe profeten.

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop