



Met kostuums en rekwisieten die uit de toekomst lijken te komen, tovert de multidisciplinaire en moderne kunstenaar Djam Neguin een Na-Ná tevoorschijn. Na-Ná zou volgens een Kaapverdiaanse mythe het traditionele muziekinstrument ferrinho hebben gespeeld. Samen met zijn metgezel Funa, die harmonica speelde, zouden ze de dans- en muziekstijl Funaná hebben ontwikkeld.
Naast muziek en dans bestond deze stijl ook uit traditioneel mannelijk gedrag. Funaná zou zijn ontstaan toen de slavernij eindigde op het eiland Santiago in Kaapverdië. Niemand weet precies of Na-Ná echt heeft bestaan, omdat de geschiedenis van Funaná niet is opgeslagen in muziekschrift. De Funaná was onderdeel van traditioneel mannelijk gedrag in Santiago dat heeft gezorgd dat deze muziek- en dansstijl bewaard is gebleven.
In een uitbundig solo-optreden met traditionele muziek, moderne dans, theater, licht en mode, buigt Djam Neguin de man als heerser om tot een antwoord voor de toekomst.
Let op: deze voorstelling bevat soms indringende geluiden en lichten.
Twee voorstellingen, één complete theateravond. Voor slechts €25,- zie je op één avond de voorstellingen Cash Cow / Black & Na Ná.
Pak je kans en beleef dubbel zoveel theater. Koop nu je combiticket!
"Met traditionele muziek, moderne dans, theater, licht en kostuums en rekwisieten die uit de toekomst lijken te komen, tovert de moderne kunstenaar Djam Neguin een figuur uit een Kaapverdiaanse mythe tevoorschijn die speelt met mannelijkheid. "
Credits
Choreografie & dans-performance: Djam Neguin |Licht: Manuel Sbrangtes | Geluid: Ricardo Figueiredo |Tourmanager: Gerard Casas
Deze voorstelling is onderdeel van het Afrovibes Festival. Dit jaarlijkse festival brengt dans-, theater- en muziekvoorstellingen van makers uit Afrika en de Afrikaanse diaspora naar Nederland, en brengt hen samen. Met een eigenzinnige visie geven zij vorm aan actuele vragen die daar en bij ons leven. Dit jaar is het thema erfgoed. De makers laten zien hoe zij de huidige tijdgeest en hun culturele erfgoed ervaren. Ze vragen zich af wat we kunnen leren uit het verleden over moed, ethiek, gezamenlijke kracht en over de spanning tussen oude Afrikaanse rituelen en moderne hebzucht. Wat laten we na voor de generaties na ons?
