Verhalenhuis Utrecht en Vertelacademie Utrecht

Vertel!: Nieuwe Buren/New Neighbours

Specials & festivals, Language no problem
wij en de wereld uit eigen stad
Anna van Kooij
Nieuwe Buren/New Neighbours

Het middagprogramma 'Nieuwe Buren' is gratis toegankelijk, wel moet je in het bezit zijn van een gratis ticket. De middag is verdeeld in 2 blokken. Verhalenblok 1 is van 13u30 - 15u00 en verhalenblok 2 is van 15u30-17u00. Wil je bij beide blokken zijn, bestel dan 2 gratis tickets. Het programma is Engels gesproken.

Wie zijn onze (nieuwe) buren? In de Utrechtse wijken Lombok, Overvecht en Hoograven zijn er afgelopen weken open podia gehouden waar mensen vanuit allerlei culturen hun verhaal konden vertellen. De mooiste, ontroerendste en opvallendste verhalen krijgen een plek in het middagprogramma van festival Vertel!

Onder begeleiding van de muzikanten Helga Huisjes en Nico van Asdonck worden de verhalen tot grotere hoogte gebracht. Daarna is er eten en muziek en natuurlijk de kans om samen nog meer verhalen op te lepelen.  

De open podia werden georganiseerd door Verhalenhuis Utrecht bij De Voorkamer (Lombok), Ubuntuhuis (Lombok), Villa Vrede (Hoograven), AZC/ Plan Einstein (Overvecht). Uit deze open podia worden tien deelnemers geselecteerd voor het vervolgtraject. De Vertelacademie Utrecht geeft deze vertellers een verteltraining om ze klaar te stomen voor het podium.

Storytellers - Imad Alsulaiman, Mohammed Senussi, Laura Perez, Vinith Bhandari (groep 13:30-15:00) Roxana Gavrilut, Nanda Mohamed,  Ekram Jalboutt, Samia El Boustati (groep 15:30-17:00) Musicians - Helga Huisjes en Nico van Asdonck Directors - Marliz van Til en Raymond den Boestert Host - Yetunde Olúdáre 
 

Pauzeprogramma in de foyer

Tijdens Vertel! luister je tijdens de pauzes naar muziek en verhalen, geniet je van een hapje en een drankje en bezoek je de verhalenexpositie van hoiUtrecht en de verhaleninstallatie Gras is Groen.
Gratis toegang tussen 13u30 – 22u30

In de pauzes van het programma zijn er muziekoptredens van Catching Cultures Orchestra: een in Utrecht gevestigd orkest waar nieuwkomers, geboren Nederlanders  en van alles daar tussenin samen muziek maken.

En om 20.45u is er een speciaal optreden van Abdulaal Hussein, acteur en theatermaker uit Utrecht. Na deelname aan het theaterproject de wijksafari van Adelheid Roosen is het voor Abdulaal duidelijk: theater is zijn thuis. Hij vertelt een kort verhaal over het thema ‘buren’

In de foyer staat de theatrale installatie Gras is Groen van de jonge beeldend theatermaker Marjolein Verschuuren. Een verhaleninstallatie over het gras bij de buren.

Ook kun je de verhalenexpositie van hoiUtrecht rondom het thema buren bekijken.
 

Vertel! Storytelling festival in Utrecht

Festival Vertel! opent je blik naar de wereld om je heen. Kom op zaterdag 13 mei in Theater Kikker luisteren naar de verhalen die de stad rijk is. Elke cultuur heeft zijn eigen verhalen. Soms om de ander te vermaken, iets te leren of om belangrijke gebeurtenissen niet te vergeten. Laten we, door naar elkaar te luisteren, elkaar beter leren kennen. Kom naar Vertel en zeg het voort!