Jantien Fick /Werkplaats Walhalla

Kikker Stelt Voor: Meisjes en Messen

Theater
Meisjes en Messen
Jantien Fick /Werkplaats Walhalla

Kikker Stelt Voor: Meisjes en Messen

Theater
Meisjes en Messen
Jantien Fick /Werkplaats Walhalla

Kikker Stelt Voor: Meisjes en Messen

Theater
Meisjes en Messen

De slechterik kennen we allemaal, maar over slechterinnen horen we minder. Het wordt met de paplepel ingegoten dat we bang moeten zijn voor mannen, maar niemand is bang voor vrouwen. Zijn vrouwen tot minder gewelddadige acties in staat of willen we niet zien hoe agressief zij ook kunnen zijn?

In een duister komische performance zoekt theatermaker Jantien Fick naar hoe we spreken over vrouwelijk gevaar en wat dit betekent voor onze beeldvorming en benadering van vrouwen. Met Meisjes en Messen toont Jantien haar kijk op geweld en haar geweldsfantasieën. Welke rol speelt haar lichaam daarbij en hoe kijken wij daarnaar?

Meisjes en Messen is een interdisciplinaire solovoorstelling over vrouwelijk daderschap. Een speelse, zwart-komische performance over de afschuwwekkende maar ook fascinerende agressieve daden van vrouwen uit heden en verleden. In een samenspel van muziek, lichaam en tekst komen actualiteit, geschiedenis en persoonlijke verhalen samen.

Kikker Stelt Voor

In de reeks Kikker Stelt Voor stellen we jonge theatermakers aan je voor. Makers die nog niet eerder bij ons te zien waren krijgen in deze reeks een podium. Om de maker beter te leren kennen en begrijpen wordt het programma aangevuld met een informeel nagesprek. Met een drankje in je hand kom je te weten wat de maker drijft, inspireert en hoe de voorstelling tot stand kwam. En natuurlijk is er ruimte voor je eigen brandende vraag.

Bekijk hier alle Kikker Stelt Voor voorstelingen

Concept & spel - Jantien Fick  Regie - Silke van Kamp Dramaturgie - Babette Kalker Tekstbijdrage - Iona Daniel Coaching - Liet Lenshoek Decorontwerp - Django Walon Muziek - Timon Persoon coproductie met – Likeminds

vr 11 november
20:30u
Theater
Van € 7,00 tot € 14,00
Tickets
vr 11 november
20:30u
Theater
Van € 7,00 tot € 14,00

Over Jantien Fick

Jantien Fick (1992) is danser, performer en theatermaker. Sinds haar studies aan de dansacademie en theaterschool werkt ze in het theater, het uitgaanscircuit en als docent in Nederland en Duitsland. Als maker was zij werkzaam bij o.a. DOX Utrecht, Bühnenkunstschüle Academy, De Parade en Theater Na de Dam. Ook ontwikkelde ze solowerk bij HAU in Berlijn en werkte ze als performer bij verschillende groepen in Nederland en Duitsland. In haar werkt onderzoekt ze de potentie en het archief van het lichaam waarbij ze een fysieke ervaring oproept bij het publiek. Haar voorstellingen bevinden zich op het snijvlak van dans, performance en comedy.

Meer over Jantien Fick

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop