Veerle van Overloop/ShELFISH

Life & Times

Dans, Language no problem
wij en de wereld uit de boekenkast let the body talk
Lex Vesseur
Life & Times
Veerle van Overloop/ShELFISH

Life & Times

Dans, Language no problem
wij en de wereld uit de boekenkast let the body talk
Lex Vesseur
Life & Times

‘Ik ben als een mier die zijn hol niet kan vinden
Mijn verhaal is een verhaal met een gat erin
Een verkeerd verhaal, altijd verkeerd’
— J.M.Coetzee

Hoe houd je je staande in een wereld die je niet begrijpt? Met Life & Times werpt Veerle van Overloop een blik achter de muren van de gesloten jeugdzorg. Een belangrijke leidraad voor dit multidisciplinair danstheaterproject is het hoofdpersonage uit J.M. Coetzee’s roman Life & Times: Michael K. Michael is een eenzame jongeman met sociale beperkingen die zijn hele jeugd in instellingen heeft doorgebracht. Wanneer hij op eigen benen moet staan, weet hij moeilijk zijn draai te vinden.
 
Voor Life & Times werkt ShELFISH met een aantal jongeren uit de gesloten jeugdzorginstelling in Groningen om een radicale bewerking van Coetzee’s tekst op te nemen. Deze soundscape smelt samen met danstheater en een radicaal podiumbeeld tot een labyrintisch verhaal over kwetsbare jongeren en hun lastige dwaaltocht door het leven.

 

Concept/regie - Veerle Van Overloop Choreografie/performers - Olympia Kotopoulos & Matija Franjes Voice-overs - de jongeren L., L., R., E., A. en Veerle Van Overloop Geluidsontwerp/compositie - Niels van Dam & Fons Herder New media art installation – WERC Tekst - ‘Life & Times of Michael K.’ van J.M. Coetzee Bewerking - Veerle Van Overloop & Judith Blankenberg Dramaturgie - Judith Blankenberg Kostuums - Matija Franjes Lichtontwerp - Wil Frikken Techniek - Wil Frikken & Merijn Boers

Met grote dank aan Pieter Smit, Albert van der Ploeg, Tjeerd van Dekken en alle betrokken medewerkers van Portalis/Elker.

Life & Times wordt geproduceerd en gepresenteerd door ShELFISH i.s.m. WERC en in coproductie met Grand Theatre Groningen en Pianofabriek (Brussel)

Life & Times is financieel mogelijk gemaakt door het Ministerie van OCW, Dioraphte, VSB,

Fonds 21, Station Noord, Beringer Hazewinkel & Kunstraad Groningen.

Lees het interview met Veerle van Overloop in ons magazine

Terug knop Vooruit knop

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop