A Celebration of Sound

Le Guess Who: Le Guess Who? 2024

Specials & festivals
Lisanne Lentink
Le Guess Who? 2024

Le Guess Who? wordt beschouwd als een van de meest vooruitstrevende festivals ter wereld. Het festival staat in het teken van geluiden die je op andere plekken niet of nauwelijks te horen krijgt, maar die nieuwe perspectieven bieden op wat mogelijk is binnen de muziek.

Le Guess Who? keert van 7-10 november 2024 terug naar Utrecht voor de zeventiende festivaleditie. Vier dagen lang neemt Le Guess Who? de stad over met shows van meer dan 150 artiesten die optreden in popzalen, theaters, kerken, werfkelders en clubs.

Elk jaar nodigt Le Guess Who? baanbrekende artiesten uit om hun eigen speciale programma’s samen te stellen – waarin ze hun inspiraties, opkomende acts en gelijkgestemde artiesten belichten – met de nadruk op ontdekking en verkenning. Deze editie bevat programma’s gecureerd door de in Pakistan geboren en in Brooklyn gevestigde zangeres, componiste en producer Arooj Aftab; de Japanse psychrockband Bo Ningen; de in Parijs gevestigde interdisciplinair artiest en producer/DJ Crystallmess; het experimentele, elektronische trio DARKSIDE; de in Mexico gevestigde experimentele celliste en componiste Mabe Fratti; en een van de belangrijkste muzikale broedplaatsen van Londen, Touching Bass.

Op het programma vind je verder optredens van o.a. de surrealistische bluesdichter aja monet, wiens werk draait om thema’s als Zwart verzet, liefde en de onuitputtelijke zoektocht naar vreugde; de Amerikaanse zangeres, bassist en componist Kim Gordon, wiens carrière wordt gekenmerkt door haar grensverleggende benadering van muziek; de ambassadeurs van de Colombiaanse volksmuziek Los Gaiteros de San Jacinto, die sinds de jaren 40 Latijns-Amerikaanse muziektradities als Gaita en Cumbia naar nieuwe tijdperken hebben geleid; een zeer zeldzame en uitgebreide set van Theo Parrish die de grenzen van de Zwarte dansmuziek opzoekt, uitdaagt en herdefinieert; de veelgeprezen multi-instrumentalist, singer-songwriter en vooraanstaand neo-soul artiest Meshell Ndegeocello; de legendarische soundsystem- en dub-producer Aba Shanti-I; en trompettist, multi-instrumentalist, creatief componist/performer en auteur Wadada Leo Smith.

do 07 november
00:00u
Grote Zaal
 
tickets
do 07 november
00:00u
Specials & festivals
 
vr 08 november
00:00u
Grote Zaal
 
tickets
vr 08 november
00:00u
Specials & festivals
 
za 09 november
00:00u
Grote Zaal
 
tickets
za 09 november
00:00u
Specials & festivals
 
zo 10 november
00:00u
Grote Zaal
 
tickets
zo 10 november
00:00u
Specials & festivals
 

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop