Serioos & Max Laros

Kikker Experimenteert: Kans & Silent Knight

Theater
Kans & Silent Knight
Serioos & Max Laros

Kikker Experimenteert: Kans & Silent Knight

Theater
Kans & Silent Knight

Theater Kikker gaat het experiment aan en presenteert makers midden in hun maakproces.

Verschillende makers laten voor één avond zien waar ze mee bezig zijn en vragen feedback aan het publiek. Aan jou dus. Een intieme en verrassende avond en een kijkje in de Kikkerkeuken. Met in deze editie: een theatraal onderzoek naar het woord homo en rap over kansenongelijkheid.

KANS- SERIÓÓS
We snakken naar kansen en komen we erachter dat dat nog niet altijd zo eerlijk verdeeld is. Wat is kansenongelijkheid voor ons en voor jou? Waar komt het vandaan, wat is ons aandeel en wat kunnen wij daaraan doen? Deze vragen stellen we onszelf en aan jullie. Dit allemaal terwijl iedereen mee bounced, de boom bap door de stereo blaast en wij zwetend, swingend en rollebollend onze teksten spitten. 

SILENT KNIGHT – Max Laros
SILENT KNIGHT is een theatraal onderzoek rondom het woord homo. Een poging om de stereotypes rondom dit woord te vervagen door een stem te geven aan de stille homo. De man die zich niet met dit woord verbonden voelt. Die liever op de bank blijft zitten dan de straat op gaat. Die zich afvraagt waarom hij zich daar schuldig over voelt.  Theatermaker Max Laros ging samen met leerlingen van het Haags Montessori Lyceum opzoek naar alle facetten die dit woord met zich meebrengt. Het meest gebruikte scheldwoord op school. Een grap. Een mens. Gelijk. Anders.  ‘Ik vroeg mezelf af wat hun beeld is van een homo. Ben ik er een? En waarom dan? En hoe kijken zij naar bijvoorbeeld de regenboogvlag en Paarse Vrijdag?’ Met deze input en eigen ervaringen heeft Max de intieme en muzikale solo SILENT KNIGHT gemaakt:  Een stil protest om te omarmen wie je bent. 

KANS
Van en met -
 Meis Köster en Jasmin Deekman

SILENT KNIGHT
Van en met -
 Max Laros (concept/spel), Tim Schouten (Regie/muziek) Dagmar Ketelaers (PR beeld) Met steun van - Gemeente Utrecht,  Janivo Stichting, Spot ON US, Haags Montessori Lyceum Met dank aan - Alle leerlingen met wie Max heeft gesproken, Florence Stinis, Jeannette Houwink ten Cate, Marloes Bruinsma, Kristin de Winter.