Dalton Jansen / Theater Rotterdam / Coproducers

JAH!

Theater, Dans
doorwerkend verleden persoonlijk wie ben ik
Amanda Harput
JAH!

JAH! van choreograaf Dalton Jansen is een ode aan de zwarte man in een westerse wereld en een viering van vaderschap. Vijf performers zoeken naar hun identiteit en verhoudingen tot elkaar. Hoe blijf je hoopvol in een omgeving die niet accepteert dat mensen van kleur dezelfde rechten hebben? Wat betekent het om vader en zoon te zijn? Welke trauma's geef je door en welke laat je los?

Dalton Jansen inspireerde de voorstelling op het verhaal van zijn eigen vader, die als jonge Curaçaose immigrant in de jaren negentig naar Nederland kwam en vanuit het gedachtengoed van de Rastafari zijn zoon opvoedde.

Met de voorstelling hoopt Dalton stereotyperingen te ontmantelen: Rastafari zijn betekent meer dan alleen dreadlocks, cannabis en reggae. Het is een levensstijl van vrede, liefde en harmonie. Rasta’s voelen zich sterker verbonden met de natuur, de aarde, de community en het spirituele. Wat kunnen we daarvan leren in deze tijd waarin polarisatie en individualisme hoogtij vieren?

Credits

Choreografie en concept - Dalton Jansen Cast - Lucien Denny, Jason Winter, Shaquille George, Romano Haynes Eindregie - Timothy de Gilde Tekst - Maarten van Hinte Scenografie - Julian Maiwald Kostuumontwerp - Erik Bosman Lichtontwerp - Jasper Nijholt Muziek - Tom van Wee Adviseur dans en muziek - Gerleen Balstra, Frie Trustfull Coproductie - Theater Rotterdam, Stichting BlackBirds, De Coproducers, Summer Dance Forever Met dank aan - DNA Next, Nederlandse Dansdagen, Elisia Da Silva Martins Pecas (SONSON), Priscilla Vaas, Nidhi Joshi, Melih Gencboyaci, Joley Groeizaam, Jeffrey Loewenicht, Jivika Biervliet

do 03 oktober
20:00u
Grote Zaal
Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
do 03 oktober
20:00u
Theater, Dans
Van € 10,50 tot € 21,00
vr 04 oktober
20:00u
Grote Zaal
Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
vr 04 oktober
20:00u
Theater, Dans
Van € 10,50 tot € 21,00

Over Dalton Jansen

Dalton maakt met Birds zijn eerste avondvullende voorstelling bij DOX. Eerder maakte hij bij Theater Rotterdam een drieluik kortere studies over hetzelfde thema, To the Edge I, II en III. Bij DOX maakte hij de choreografie voor Wat me niet breekt, over jongeren die zich zonder ouders door het leven moeten slaan, en maakte hij samen met maker Timothy de Gilde de opzwepende voorstelling Recht. Ook onderzocht hij in de voorstelling Run Quiet bij Theater Rotterdam de traditionele dansen van de Antillen en de invloed van zijn roots op zijn ontwikkeling als choreograaf.

Meer over Dalton Jansen

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop