Silke van Kamp / Het Zuidelijk Toneel

Humbert Humbert

Theater
gender & identiteit uit de boekenkast
Sofie Knijff
Humbert Humbert

Welke natte dromen had jij vroeger? Regisseur Silke van Kamp heeft een fascinatie voor Nabokovs schandaalroman Lolita uit 1955. Die fascinatie is verbonden met haar interesse in de seksualiteit van jonge vrouwen, de fantasie├źn en jachtlust die zij voelen en de dunne grens tussen hunkeren en handelen. Silke keert de roman radicaal binnenste buiten.

In Humbert Humbert maakt Silke de man monddood en doet een poging Lolita in al haar grilligheid haar eigen identiteit en stem (terug) te geven. Verwijzend naar actuele debatten, eigen ervaringen en op basis van interviews met misbruikte vrouwen, geeft Silke samen met auteur Annet Bremen (nominatie Toneelschrijfprijs 2023) het verhaal opnieuw vorm, radicaal vanuit het vrouwelijke perspectief.

"Vanaf jonge leeftijd was ik nieuwsgierig naar seksualiteit en verliefde gevoelens en het jagen daarop. Gelukkig kon ik daar zorgeloos over fantaseren zonder dat iemand dat zag als een onbedoelde uitnodiging. Ik wil in deze voorstelling zowel de rauwe schoonheid van jonge vrouwelijke seksualiteit als het taboe daarop uitdiepen. Let’s talk about this."

Silke van Kamp

Credits

Regie - Silke van Kamp Tekst - Annet Bremen Spel - Joep van der Geest en Keja Klaasje Kwestro Kostuumontwerp - Daphne de Winkel  Fotografie - Sofie Knijff

di 06 mei
20:00u
Grote Zaal
Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
di 06 mei
20:00u
Theater
Van € 10,50 tot € 21,00
wo 07 mei
20:00u
Grote Zaal
Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
wo 07 mei
20:00u
Theater
Van € 10,50 tot € 21,00

Over Silke van Kamp

Silke van Kamp is theater- en filmregisseur. Die dubbele vaardigheid maakt haar werk rijk. In 2019 werd ze genomineerd voor de BNG-Bank theaterprijs met haar afstudeervoorstelling Chimo Zei Lila. Haar werk typeert zich door zijn gelaagdheid, de rauwe rand, humor en een affiniteit met de beeldende kunsten. Ze zoekt graag naar inspiratie in de duistere hoekjes van de maatschappij waar we verstoppen wat moeilijk ligt of bedreigend is. Door een breed gedragen idee, een aanname of de norm vanuit een ander perspectief te belichten, geeft ze het een nieuwe waarde mee.

Meer over Silke van Kamp

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop