Diane Mahin

Kikker Experimenteert: GUT

Performance, Language no problem
let the body talk
GUT

Theater Kikker gaat het experiment aan en presenteert makers midden in hun maakproces. Op deze avond laat Diane Mahin zien waar ze op dit moment mee bezig is en vraagt ze het publiek om feedback. Aan jou dus. Een intieme en verrassende avond en een kijkje in de Kikkerkeuken.

GUT is de werktitel van het artistiek maak-onderzoek van Diane Mahín. Een serie performances met als overkoepelende vraag: hoe ziet een wereld eruit waarbij menselijke lichamen binnenstebuiten worden gekeerd, en de anatomische binnenkant de overhand neemt in het dagelijkse leven?

Wie deelnam aan de eerste twee werken van het onderzoek, I think it’s a good thing that you came here (Over het IJ 2021) en This Connection of Everyone with Guts (Winternights 2021) werd auditief ondergedompeld in het complexe geluidslandschap van hun eigen menselijke onderbuik.

Het derde werk van GUT zal worden vertoond bij Theater Kikker. Voor deze performance worden niet de darm-geluiden van het publiek versterkt, maar die van de performer, Gerben Vaillant. Het externaliseren van deze interne geluiden brengt de materialiteit en daarmee ook de eindigheid van het menselijk lichaam naar de voorgrond. Wat zijn de theatrale consequenties hiervan? Hoe beweegt, communiceert, handelt, en voelt een mens wiens darmgeluiden al generaties lang versterkt zijn? 

Concept en regie - Diane Mahín Performance - Gerben Vaillant Artistieke begeleiding - Fabián Santarciel de la Quintana co-producenten - Stichting Likeminds en VIA ZUID dramaturgisch advies - Elowise Vandenbroecke Met dank aan - Theater Kikker, Stichting Over het IJ Producties, Performance Technology Lab, SoAP Maastricht, Eva Line de Boer, Alexandra Broeder, Bart van den Eynde, Anne de Loos, Erik van der Paardt, Peter Missotten, Toneelacademie Maastricht, Luan Machado, Liet Lenshoek, Boris de Klerk, Anna Luyten, Simone Hogendijk, Marijn Lems, Maurice Bogaert, Joost Segers, Jackie Smeets