Hipsick

FUNERAL ECSTASY – The Paradise

Performance, Theater
let the body talk out of the (black)box
Rachel Schraven
FUNERAL ECSTASY – The Paradise

Performatieve installatie die uitnodigt tot diepe reflectie en speelt met onze perceptie van tijd en vergankelijkheid.

Een viering, een geleide meditatie, of een rave voor het einde?

FUNERAL ECSTASY - The Paradise – is een performatieve installatie van de Rotterdamse interdisciplinaire crew HipSick. Begeef je in een indrukwekkende audiovisuele installatie, en wordt meegenomen in een mix van sound, lichtkunst en choreografie. Een unieke ervaring, die uitnodigt tot diepe reflectie en speelt met onze perceptie van tijd en vergankelijkheid; is het een viering, een geleide meditatie, of een rave voor het einde? 

The Paradise is het eerste deel van FUNERAL ECSTASY, een reeks die de gangbare ideeën over eindigheid ter discussie stelt. Want uiteindelijk komt aan alle dingen een einde, maar tegelijkertijd begint er ook steeds iets nieuws. Kunnen we werkelijk accepteren dat alles vergankelijk is? En is er een alternatieve benadering mogelijk voor het omgaan met het onvermijdelijke?

The Paradise maakt je bewust van het moment en benadrukt daarmee de waarde van elke seconde. In een installatie met performers wordt je geleid door eb en vloed, bewegend tussen duisternis en licht, intensiteit en rust.

credits

Concept & Artistic Lead - Nadîja Roza Broekhart, Sylvia Weening Performance & Guides -  Nadîja Roza Broekhart, Stefan Julizar, Bas van der Kruk, Sylvia Weening Choreography - Leo Spreksel Scenography & Light Design - Jeroen Molenaar,  Zalán Szakács Composition & Sound Design - Stefan ZMK Costume Design - Nada van Dalen Photography & teaser - Rachel Schraven x HipSick  Poster Design - Niels Vrijdag Communication - Aniek de Rooij Business Lead - Daniek Cappetijn Production - HipSick Special thanks to Linda Ammerlaan, Demi van Kesteren, Theun Mosk/Ruimtetijd, Lisette van Oostveen & all co-creators

wo 24 april
20:00u
Grote Zaal
Van € 9,50 tot € 19,00
Tickets
wo 24 april
20:00u
Performance, Theater
Van € 9,50 tot € 19,00

Over HipSick

HipSick opereert op het snijvlak van performance en installatiekunst en maakt werk vanuit een fascinatie voor de westerse beeldcultuur, normativiteit en de nacht. Hedendaagse sociale onderwerpen worden vanuit verschillende perspectieven benaderd, gedecontextualiseerd en geabstraheerd, wat resulteert in voorstellingen die de perceptie van de kijker destabiliseren.

HipSick is een interdisciplinaire crew uit Rotterdam die werkt op het snijvlak van performance- en installatiekunst. Vanuit een fascinatie voor de rafelranden en nachtcultuur, onderzoekt en bevraagt HipSick de norm.

Meer over HipSick

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop