Nasim & Sahand Sahebdivani i.s.m. Amsterdam Storytelling Festival

Vertel!: Four Weddings (and an Iranian funeral)

Specials & festivals, Language no problem, Theater
Four Weddings (and an Iranian funeral)

Let op: deze voorstelling is in het Engels.

In Four weddings (and an Iranian Funeral) vertelt Nasim verhalen van de Iraanse homogemeenschap en de geheime levens die Iraanse homoseksuelen leven.

Tegelijkertijd vertelt hij over zijn eigen reis. Van zijn eerste kus tot afscheid nemen van zijn ouders. Sommige verhalen zijn vrolijk, andere zijn tragisch, maar allemaal worden ze vertelt vanuit liefde voor de mensen die Nasim onderweg heeft ontmoet en moest achterlaten.

 

Tekst - Nasim and Sahand Sahebdivani Dramaturgie - Sahand Sahebdivani

Extra: verhalenexpositie hoiUtrecht

hoiUtrecht is een digitaal platform dat verhalen van Utrechters een podium geeft. Verhalen die inspireren, ontroeren en verbinden. Tijdens Vertel! vind je in onze foyer een verhalenexpositie met een selectie van de verhalen die op de website van hoiUtrecht staan. Loop voor of na de voorstelling langs deze expositie en lees of luister mee!

Over Nasim

Nasim is een verhalenverteller en acteur uit Iran. Nasim is niet zijn echte naam, maar één die hij gekozen heeft zodat hij zijn verhalen kan vertellen. Zijn migratie gaf hem een unieke kijk op de verschillende levens die we leven. Van culturele verschillen tot verschillen gerelateerd aan mensenrechten. Het feit dat het voor Nasim mogelijk is om over deze onderwerpen te praten, moedigt zijn werk als verhalenverteller aan.

The Amsterdam Storytelling Festival over maskers

Voor deze editie van storytellingfestival Vertel! slaan Theater Kikker en The Amsterdam Storytelling Festival de handen in één. Sahand Sahebdivani en Raphael Rodan, creatief directeuren van The Amsterdam Storytelling Festival, selecteerden voor Vertel! drie voorstellingen rond het thema Maskers. Ook organiseren ze een inspirerende talk over de rol en het effect van storytelling en een workshop True Storytelling, over hoe je een herinnering omzet in een verhaal. Durf jij je ware gezicht te laten zien?

Over Vertel!

Festival Vertel! opent je blik naar de wereld om je heen. Het vertelt de verhalen van ver én uit eigen stad. Persoonlijke vertellingen en herkenbare verhalen vol nieuwe perspectieven en verrassende ontmoetingen. Kom luisteren en laat je raken door de kunst van het vertellen. 

Bekijk het volledige programma van Vertel!

Theater Kikker organiseert de derde editie van dit storystelling festival samen met De Vertelacademie, De Voorkamer, hoiUtrecht en The Amsterdam Storytelling.