Sandra Kamerova/Theater De Generator

Dictatorship of Love

Dans
vrouwenpower
Dictatorship of Love

“Laten we ons een wereld voorstellen waar er maar één ideaal is om te volgen, één waarde, één waarheid. Wat als deze waarheid liefde is? Zouden we willen leven onder een dictatuur van liefde?”

Deze vraag staat centraal in Sandra Kamerová’s Dictatorship of Love. Ze onderzoekt de politieke kracht van het vrouwelijke lichaam en haar verhouding tot de schoonheid en duisternis van de massachoreografieën. 

In haar jeugd in Tsjechoslowakije zag Kramerová hoe massachoreografieën van lichamen als propagandamachine voor het communistische regime werden ingezet. Kan beweging luider spreken dan woorden en wat gebeurt er als we gezamenlijk als één bewegen? Hoe kun je je als individueel lichaam verhouden tot een collectieve beweging? 

Dictatorship of Love is ontstaan vanuit een fascinatie voor de spanning die ontstaat bij het overgeven aan een groter geheel en het behouden van individuele vrijheid. Sandra maakt de kijker deelgenoot van haar onderzoek naar Oost-Europese propaganda in combinatie met persoonlijke verhalen van vrouwen met verschillende culturele achtergronden. 

Vier professionele dansers en een groep vrijwillige dansers zoeken naar de kracht van het vrouwelijk lichaam in een menigte. De vrouwelijke lichamen staan in hun kracht, geven zich over en worden verscheurd tussen propaganda en protest, vrijheid en onderdrukking, liefde en overleven. Collectieve belichamingen van macht worden getriggerd.

Choreografie - Sandra Kramerová Dansers - Inbal Abir, Anastasia Kostner, Candela Murillo, Mayke van Veldhuizen Artistieke coaching - Pavel Zuštiak, Ioana Tudor, Igor Vrebac Muziek - Jon Lloyd Productieleider - Alejandra Zabala Kostuumontwerp - Anouk van der Zee Lichtontwerp - Boaz van den Ban Mede mogelijk gemaakt door – Gemeente Leiden, Amsterdams Fonds voor de Kunsten, Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds

za 21 januari
20:30u
Van € 8,00 tot € 16,00
Tickets
za 21 januari
20:30u
Dans
Van € 8,00 tot € 16,00
zo 22 januari
20:30u
Van € 8,00 tot € 16,00
Tickets
zo 22 januari
20:30u
Dans
Van € 8,00 tot € 16,00

Over Sandra Kamerová

Sandra is een in Slowakije geboren danser en choreograaf uit Amsterdam en wordt momenteel ondersteund door Fonds Podiumkunsten binnen de Nieuwe Makers Regeling in samenwerking met Theater De Generator in Leiden. Na het behalen van haar MFA in Dans aan het Sarah Lawrence College (New York, 2016), dook Sandra Kramerová voor inspiratie in haar Oost-Europese achtergrond. Haar werk is fysiek en maakt van verschillende disciplines en media gebruik om tot uiting te komen. Body as a Weapon, werd door Het Parool  eroemd als een van de beste voorstellingen van het jaar 2020. Haar voorstelling MAJKA was in seizoen 21/22 in Theater Kikker te zien. 

Meer over Sandra Kamerová

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop