Discordia

dek

Theater
uit de boekenkast
dek

discordia speelt ‘dek’ ‘leven en werk van eduard douwes dekker’, meester van de paradox, die schreef onder de naam ‘multatuli’.

steeds speelt zijn naam, zijn fantastische fictie een rol in de gedachtes die rondgaan tijdens het maken van veel van discordia’s voorstellingen, het was dus te verwachten dat het er ooit van komen zou.

ze komen eraan: de ‘ideeen’ de citaten, de provocaties, vervreemdende geëngageerde verhalen uit de ongelofelijke ‘max havelaar’, de autobiografie van de jonge schrijver genaamd ‘woutertje’ in een eigentijdse konstruktie van dialogen en fragmentarische figuren.

de biografie zal er doorheen schemeren; de schitterende taal van de schrijver dragen het stuk en poëzie zal niet ontbreken.

fjodor dostojewski, zijn illustere tijdgenoot zal vergelijkbaar materiaal leveren en ook bij friedrich nietzsche zijn veel overeenkomstige ideeën te vinden. andere verlichte 18de,19de en 20ste eeuwers geven act de presence.

Van en met - Annet Kouwenhoven, Matthias de Koning, Miranda Prein, Erasmus Mackenna, Jan Joris Lamers

do 03 november
20:30u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00
Tickets
do 03 november
20:30u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00
vr 04 november
20:30u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00
Tickets
vr 04 november
20:30u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00

Over Maatschappij Discordia

Maatschappij Discordia is een vaste bespeler van Theater Kikker. In de afgelopen jaren presenteerden we met veel plezier alle eerdere edities van de serie Weiblicher Akt waaronder edities over Marguerite Duras en Elfriede Jelinek, maar ook de meeste andere producties van dit collectief zijn bij ons te zien. Vaak gebaseerd op het vele mooie dat de wereldliteratuur te bieden heeft.

Meer over Maatschappij Discordia

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop