Schwung / Werkplaats Walhalla

De Muur Rondom Shirley

Theater
wie ben ik wij en de wereld
Isabel Sánchez Olid
De Muur Rondom Shirley

Ben jij die carrièretijger met een glorieus curriculum vitae? Behoor jij niet tot een generatie van aanstellers? Wil jij zo’n geile plastic pen met een bedrijfsnaam erop? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

De gloeiend ambitieuze Shirley staat op het punt om te promoveren. Ze wil niets liever dan een topfunctie, zodat de collega’s tegen wie ze opkijkt haar weer zien staan. Maar klaar voor haar carrière-upgrade wordt ze opeens wakker op een leeg, eindeloos grasveld. Ze weet niet hoe ze hier terechtgekomen is, maar ze voelt wel de druk van haar werkgever die ongedurig ergens op haar wacht.

In het gras ontmoet de streberige Shirley een gezelschap van zéér markante collega’s met wie ze telkens in stressvolle scenario’s belandt. Dit leidt tot pittige discussies over de struggles en deadlines waar Shirley vaak mee moet dealen. Hoe harder ze wil rennen, hoe harder Shirley tot stilstand wordt gebracht.

De Muur Rondom Shirley is een semi-ritmische tragikomedie over een jonge vrouw op weg naar de top. Over standvastigheid en labiel geschreeuw, de sexy stad en het platte platteland en vóóral over weten wat je moet willen in het leven. Een nachtwandeling vol met symbolisch geklets, absurd muzikale burn-outs en gebrekkige zelfinzichten.

Credits

Tekst - Sam van Hulst en Luna Joosten Regie - Luna Joosten Spel - Gina van Os, Sam van Hulst, Noa van der Vorst Decor - Schwung Kostuums - Gina van Os Muziek Ontwerp - Sebastiaan Bax Lichtontwerp - Bogi Bakker

wo 15 januari
20:30u
Kleine Zaal
Van € 7,50 tot € 15,00
Tickets
wo 15 januari
20:30u
Theater
Van € 7,50 tot € 15,00
do 16 januari
20:30u
Kleine Zaal
Van € 7,50 tot € 15,00
Tickets
do 16 januari
20:30u
Theater
Van € 7,50 tot € 15,00

Over Schwung

Schwung (2022) is een vrij eigenwijze makersbeweging bestaande uit een breed scala aan disciplines: toneel, mime, performance, regie, design en filosofie. Acht jonge theatermakers zoeken naar manieren om de omgeving van de mens een stem te geven. Met frisse onbevangenheid werken de jonge makers aan absurde, ironische én muzikale voorstellingen waarin de toneelspeler een symbolische rol vertegenwoordigt. Samen zijn zij op weg naar een hoopvolle werkelijkheid met evenwicht tussen de acteur en het decor. 

Schwung werd opgericht door Sam van Hulst en bestaat mede uit Luna Joosten, Noa van der Vorst en Gina van Os. Daarnaast zijn ook Tom de Ronde, David Westera, Reinout Bongers en David Roos onderdeel. Zij debuteerden met de voorstelling ‘Startschot’, die zij in samenwerking met De Warme Winkel maakte. In deze radicale performance liet het gehele collectief zich executeren, in veronderstelling dat het de wereld mooier zou maken. 

Meer over Schwung

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop