De Klap: Krant - Joeri Vos/Veenfabriek

  vr 11 t/m za 12 maart

  De Klap: Krant

  Joeri Vos/Veenfabriek

  De aardbeving is catastrofaal. In Santiago en de steden in de omgeving blijft geen gebouw overeind. De klap is tot in Nederland te voelen en veroorzaakt overal naschokken. Chili en Peru worden getroffen door golven van 25 meter hoog en de tsunami reikt tot de andere kant van de Grote Oceaan... Communicatie ligt plat... Berichten spreken elkaar tegen. Waar doe je goed aan?

  Tussen 2021-2024 speelt de Veenfabriek het drieluik De Klap. Elk deel portretteert een groep die zich (min of meer) professioneel moet verhouden tot een grote en ontwrichtende gebeurtenis op het wereldtoneel. KRANT, het eerste deel van De Klap, gaat over de redactie van een krant die - zo goed als het gaat - verslag doet van de ramp, maar nog maar één correspondent voor heel Zuid-Amerika heeft, die net in Paramaribo zit. Een satire vol liefde en stress, over bureauhelden die het  onmogelijke proberen vol te houden. In een grote, bewegende muzikale installatie van John van Oostrum, geïnspireerd op een ouderwetse drukpers.

  Na KRANT volgen deel II: RECHT, over een platform voor Internationaal Humanitair Recht, en deel III: HULP, in de vorm van een benefietdiner van een vrijwillige hulporganisatie.

  Waar doe je goed aan? Deze vraag is het centrale thema van de Veenfabriek voor 2021-2024 en vormt de komende jaren het uitgangspunt voor hun projecten en voorstellingen.
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  www.veenfabriek.nl
  tekst en regie
  Joeri Vos
  compositie
  John van Oostrum, Bastiaan Woltjer
  installatie
  John van Oostrum
  spel en muziek
  Jacobien Elffers, Roland Haufe, Ruta van Hoof, Phi Nguyen, Niki Verkaar, Milena Haverkamp, Bastiaan Woltjer, John van Oostrum, Derron Lurvink
  vormgeving
  Mats Boswijk
  productie
  Emmalot Morel
  techniek
  Ramses Nieuwenhuizen
  publiciteit en marketing
  Kelly de Haan, Judy Lijdsman
  Locatie
  Grote Zaal
  joeri_vos_de_klap_krant

  De Veenfabriek maakt interdisciplinair muziektheater onder leiding van schrijver en regisseur Joeri Vos en Paul Koek. Met muziek, theater, beeldende kunst, wetenschap, gastronomie, de actualiteit en persoonlijke verhalen creëert de Veenfabriek interdisciplinaire ervaringen, waarin alle zintuigen worden aangesproken.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ