Alioune Diagne / De Nieuwe Oost

Dag Papa

Dans
wie ben ik let the body talk
Edwin Smits
Dag Papa
Alioune Diagne / De Nieuwe Oost

Dag Papa

Dans
wie ben ik let the body talk
Edwin Smits
Dag Papa
Alioune Diagne / De Nieuwe Oost

Dag Papa

Dans
wie ben ik let the body talk
Edwin Smits
Dag Papa

In Dag Papa onderzoekt de Senegalese choreograaf, danser, kunstschilder én vader Alioune Diagne de mannelijke lijn in zijn familie.

Wat verandert en wat blijft hetzelfde als je vader wordt? Wat geef je als vader door aan je zoons en wat niet? Hoe zwaar wegen de vorige generaties op de keuzes die je maakt voor de toekomstige generatie? Ga je gaandeweg steeds meer op je vader lijken, of juist niet?

Dag Papa is een ontroerende solovoorstelling, waarin Alioune dans, tekst en schilderkunst met elkaar verweeft – net als zijn opa, die wever was.

Concept, choreografie en dans - Alioune Diagne  Dramaturgie - Leo Spreksel Decor - Alioune Diagne Muziek - Jorg Schellekens Productie - Stichting Duo Solo Danspartners en Theater a/d Rijn Met dank aan - Provincie Overijssel, Stadsgehoorzaal Kampen, BNG Cultuurfonds en Theater a/d Rijn

Met korting naar Hush: under construction

Voorafgaand aan de voorstelling Dag Papa staat om 19u30 in de kleine zaal Hush: under construction van De Dansers. Hush: under construction is een onderzoeksvoorstelling waarin troost wordt gezocht in lijfelijkheid en muzikaliteit. Bij een ticket voor Dag Papa, krijg je korting op een ticket voor Hush. Wil je hiervan gebruikmaken, kies dan in het bestelproces bij Dag papa voor het combinatiekorting-ticket voor deze voorstelling. Wil je meer lezen over Hush: under construction, klik dan op onderstaande button.

Meer informatie over Hush

vr 23 september
20:30u
Dans
Van € 8,00 tot € 16,00
Tickets
vr 23 september
20:30u
Dans
Van € 8,00 tot € 16,00

Over Alioune Diagne

Dansmaker Alioune Diagne is afkomstig uit Saint-Louis, Senegal en woont sinds vijf jaar in Nederland. Als maker toont hij vier gezichten; danser, choreograaf, beeldend kunstenaar en programmeur. Met het vertellen van verhalen over zijn roots laat Alioune Diagne het verleden leven in de toekomst. De afgelopen tien jaar heeft hij een multidisciplinaire culturele broedplaats opgezet in Saint-Louis, waar hij jaarlijks het internationale festival Duo Solo Danse voor hedendaagse dans organiseert. Ook heeft bij Compagnie Diagn’Art opgezet waarmee hij dansproducties maakt die wereldwijd te zien zijn. Alioune heeft nauwe banden met het Korzo Theater in Den Haag en een groot internationaal netwerk in de dans- en kunstensector. In Kampen is hij Huisgenoot bij de Stadsgehoorzaal.

Meer over Alioune Diagne

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop