De Dansers

Kikker Experimenteert: Hush: under construction

Dans
Bart Grietens
Hush: under construction

In onderzoeksvoorstelling Hush: under construction zoeken De Dansers troost in lijfelijkheid en muzikaliteit. Een hand op je schouder; een tweede stem die zingt ‘ga maar, ik volg je’; een ritme waar je in kan leunen, zoals in een omhelzing.

De band van dansers en muzikanten uit de succesvoorstelling Shake Shake Shake (2019) vindt elkaar opnieuw, in het grensgebied tussen dansvoorstelling en popconcert. Dansers worden muzikanten, muzikanten worden dansers. Gevoelige gitaarspinsels drijven de performers in elkaars armen. Een explosieve danssolo tilt een minimalistisch pianostuk op. Samen staan de muzikanten en dansers voor elkaar klaar, ze steunen elkaar. Want om de wereld te kunnen dragen, heb je soms wat steun nodig.

Na afloop gaan De Dansers graag met het publiek in gesprek.
 

Kikker Experimenteert

Hush: under construction is een vooronderzoek in aanloop op het avondvullende dansconcert Hush, dat vanaf september 2023 in de theaters te zien is. De Dansers deden dit eerder met Shake Shake Shake in 2019, waaraan de onderzoeksvoorstelling Shake Shake Shake: first edition vooraf ging. Dit is het eerste presentatiemoment voor publiek van Hush: under construction. 

De Dansers zijn in september gedurende twee weken te gast in Theater Kikker om deze nieuwe voorstelling te ontwikkelen. Het onderzoek wordt gepresenteerd in de serie Kikker Experimenteert. Deze reeks is in het leven geroepen om work in progress te tonen en het publiek in een vroeg stadium bij het maakproces te betrekken.
 

Concept - Guy Corneille, Josephine van Rheenen Choreografie - Josephine van Rheenen i.s.m. spelers Livemuziek en dans - Ruben van Asselt, Guy Corneille, Yoko Haveman, Marie Khatib-Shahidi, Wannes De Porre, Hans Vermunt
 

do 15 september
19:30u
Dans
Vanaf € 6,00
Tickets
do 15 september
19:30u
Dans
Vanaf € 6,00
do 15 september
21:00u
Dans
Vanaf € 6,00
Tickets
do 15 september
21:00u
Dans
Vanaf € 6,00
vr 23 september
19:30u
Dans
Vanaf € 6,00
Tickets
vr 23 september
19:30u
Dans
Vanaf € 6,00

Over De Dansers

De Dansers is een Utrechtse groep jonge dansers en muzikanten die hoogwaardige voorstellingen voor een breed publiek brengen. De Dansers staat voor kunst in de samenleving. Ze geven dansconcerten: een eigen genre waarin muzikanten en dansers samen het podium innemen. De voorstellingen van De Dansers vertellen een krachtig verhaal waarin menselijkheid, overgave en energie kenmerkend zijn. Zowel in muziek als in beweging. Het is een vertelkracht die aanspreekt. De Dansers is een vaste gast in Theater kikker, vaak met jeugdtheater maar nu met een voorstelling voor volwassenen. Ze gingen in première met hun voorstellingen Pokon 4+ en Droomstad 7+ en ook hun dansvoorstellingen Tetris 7+, Binnenbeest 5+, Lepeltje Lepeltje 4+ en Roest 6+ waren bij ons te zien. In 2020 maakte De Dansers in samenwerking met De Theatertroep de multidisciplinaire voorstelling MOT. In 2022 wonnen de Dansers de Harm Lambers Bouwsteen, een prijs voor bijzondere kunst in Utrecht. De prijs is speciaal bedoeld voor Utrechtse kunstenaars en collectieven, die een verbinding zoeken tussen kunst en de stad. De prijs behelst een wisseltrofee en de mogelijkheid om een dag naar eigen inzicht te programmeren in Theater Kikker en zo inwoners van Utrecht en medekunstenaars verder te inspireren. Deze dag gaat plaatsvinden in het voorjaar van 2023.

Meer over De Dansers