Youri & Marie / Yoko Haveman

Kikker Experimenteert: If you scream, I whisper / Conundrum

Dans, Language no problem, Performance
let the body talk wij en de wereld uit eigen stad
Jesula Toussaint Visser
If you scream, I whisper / Conundrum
Youri & Marie / Yoko Haveman

Kikker Experimenteert: If you scream, I whisper / Conundrum

Dans, Language no problem, Performance
let the body talk wij en de wereld uit eigen stad
Moon Saris
If you scream, I whisper / Conundrum

Theater Kikker gaat het experiment aan en presenteert makers midden in hun maakproces.

Verschillende makers laten voor één avond zien waar ze mee bezig zijn en vragen feedback aan het publiek. Aan jou dus. Een intieme en verrassende avond en een kijkje in de Kikkerkeuken. Met in deze editie: Youri & Marie en Yoko Haveman.

Credits

Conundrum - Yoko Haveman
Choreography, concept, and performance Yoko Haveman Sound design Danny van der Lugt Lightdesign Yoko Haveman Dramaturgy Merel Heering, Lloyd Marengo Artistic advice Kristin De Groot In collaboration with Dansateliers, Lloyd’s Company Thanks to De Dansers, Courtney May Robertson 

di 24 september
20:00u
Grote Zaal
Van € 6,00 tot € 12,00
Tickets
di 24 september
20:00u
Dans, Language no problem, Performance
Van € 6,00 tot € 12,00

Over Youri & Marie

Youri Peters en Marie Khatib Shahidi zijn twee nieuwe dansmakers, gevestigd in Utrecht, die ernaar streven werken te maken die sterk communiceren. Zij zien het podium als de plek om in dialoog te gaan met het publiek. Hun vorige duo Morning, Mourning ontving de Juryprijs op Café Theater Festival Utrecht en de Maas Theater en Dans Prijs en de Codarts Prijs op de Rotterdam International Duet Choreographic Competition. 

Naast hun werk als choreografen dansen ze samen en apart in stukken van het Utrechtse dansgezelschap De Dansers: Shake Shake Shake, Hold Your Horses, Hotelhierwaadaar, Hush, Lepeltje Lepeltje, Binnenbeest. Ook werkten ze onder meer voor Jasper Van Luijk, Staatstheater Kassel, Companhia Instavel, Compagnie Arkétip en Compagnie Karine Saporta.

Meer over Youri & Marie

Over Yoko Haveman

Yoko Haveman (Braziliaans/Japans, 1994), is een Nederlandse interdisciplinaire maker en performance artiest in theater en film, met een achtergrond in fysiek theater, fotografie en vechtsporten. Wat haar werk verbindt en inspireert, is de filosofie van menselijk gedrag, cinematografie en lichamelijkheid. Haveman zoekt voortdurend naar verbinding en wrijving, zowel verbaal als non-verbaal, terwijl ze absurditeit omarmt door realiteit en illusie te combineren. Daarnaast verkent Yoko het vluchtige van het dagelijks leven door zintuiglijke waarnemingen te versterken van de kijker en de uitvoerende(n). 

Haar recente werk, Solastalgia, is een avondvullend muziek- en dansconcert met de excentrieke indieband LUKA. Het thema draait om heimwee naar een verloren wereld. Daarnaast werkt Haveman als dramaturg en bewegingsadviseur voor theater en film, op het gebied van compositie, inhoud en choreografie. Zo werkte zij mee aan The Woman Destroyed/Hunter van Courtney May Robertson, Paradise Lost van Jordy Tempelman en Bewogen van Noa Zevenbergen. Dit jaar zal ze haar film Nosebleed realiseren in samenwerking met Shifft Utrecht en gemeente Rotterdam.

In 2022 werd Haveman genomineerd voor de Jonge Zwaan voor de meest indrukwekkende dansuitvoering door de Vereniging van Theater- en Concertgebouw Directeuren (VSCD).

Meer over Yoko Haveman

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop