Abdel Daoudi / Toneelschuur Producties / Theater Oostpool

Branden

Theater
doorwerkend verleden uit de boekenkast wie ben ik
Louwes Noyons
Branden

Branden gaat over woede die zich niet laat oppotten, geweld dat zich niet laat neerslaan en wraak die altijd de kop opsteekt. Over ontdekken dat je familiegeschiedenis in stukken ligt, over intergenerationeel trauma en de morele keuzes waar je door je voorouders voor wordt gesteld.

Ben je écht bereid om je eigen geschiedenis onder ogen te komen? Tweelingbroer en -zus Jeanne en Simon Marwan (Hajar Fargan en Shahine El-Hamus) horen bij het overlijden van hun moeder Nawal (Malou Gorter) dat hun vader nog leeft, én dat ze een broer hebben. Ze krijgen de opdracht hun vader en broer te zoeken en hen elk een brief te overhandigen. Wat volgt is een ontdekkingsreis door een door burgeroorlog verscheurde familiegeschiedenis en door het leven van hun eigen moeder. De tweeling ontdekt hoezeer dat leven is getekend door geweld, wreedheid en geheimen. Wat betekent dit voor wie zij zelf zijn? 

Regisseur Abdel Daoudi (Geschiedenis van geweld) zet met Branden een volgende stap in de complexe relatie die we wij mensen hebben met geweld en gewelddadige systemen. Met Branden wil Daoudi laten zien hoe besmettelijk geweld is en hoe we eraan kunnen ontsnappen.

"De enige manier om de cyclus van geweld te doorbreken, is door de mensen achter dat geweld écht te zien, slachtoffers én daders. Ik wil mijn publiek uitdagen om zich te verplaatsen in al die onbekende perspectieven, vanuit radicale empathie. Branden is een denkoefening die voorbijgaat aan goed en kwaad."

Regisseur Abdel Daoudi

Credits

Regie - Abdel Daoudi Met - Yara Brand, Shahine El-Hamus, Hajar Fargan, Malou Gorter, Helen Kamperveen, Alwin Pulinckx, Mohammed Azaay

di 10 december
20:00u
Grote Zaal
Van € 11,50 tot € 23,00
Tickets
di 10 december
20:00u
Theater
Van € 11,50 tot € 23,00
wo 11 december
20:00u
Grote Zaal
Van € 11,50 tot € 23,00
Tickets
wo 11 december
20:00u
Theater
Van € 11,50 tot € 23,00
do 12 december
20:00u
Grote Zaal
Van € 11,50 tot € 23,00
Tickets
do 12 december
20:00u
Theater
Van € 11,50 tot € 23,00

Over Abdel Daoudi

Abdel Daoudi (1985) studeerde in 2012 af als regisseur aan de Toneelacademie Maastricht. Sinds 2021 is hij een van de vaste regisseurs van Toneelschuur Producties. Voor zijn eerste regie koos hij voor Antigone, bewerkt door Abdelkader Benali, geïnspireerd op recente oorlogen in het Midden-Oosten waar breuklijnen niet alleen door steden, wijken en straten lopen, maar ook door huizen, families en mensen. De afgelopen seizoenen werkte hij o.a. als regieassistent bij Het Nationale Theater mee aan de theatermarathon The Nation van Eric de Vroedt. En schreef en regisseerde hij bij Ten Producties de jeugdvoorstelling No joke, over framing van het individu en de macht en kracht die woorden daarin dragen.

Meer over Abdel Daoudi

Over Theater Oostpool

Theater Oostpool neemt je mee in wat de wereld nu bezighoudt. Onze verhalen zijn jong en vurig, maar ook persoonlijk en grappig. We kiezen voor een verscheidenheid aan achtergronden en culturen. Theater is voor iedereen. Kom kijken, we hebben geen tijd te verliezen. Voorstellingen van Theater Oostpool (voorheen Toneelgroep Oostpool) zijn steevast te zien in Theater Kikker zoals On the Road, Angels in America, People Places & Things, UMUNTU, Edward II the gay king en Baby Crazy.

Meer over Theater Oostpool

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop