De Theatertroep

Blauwe Lucht

Theater
uit de boekenkast wij en de wereld
Barbara Raatgever
Blauwe Lucht

De hel dat zijn de anderen, schreef Sartre. De hel dat is Terschelling, vindt Arie Storm. Speciaal voor de Theatertroep bewerkte hij zijn roman Schoonheidsdrift tot een daverende slapstick-komedie. 

Iedereen heeft die toeristische zucht naar ‘authentieke ervaringen’ en wil die ene mooie plek zien waar nog niemand is geweest en waar de natuur en cultuur nog zo ongerept is. Maar zodra de eerste toeristen zich op deze steeds zeldzamer wordende plekken begeven, is het hek van de dam.

Blauwe Lucht gaat over Tom, die samen met zijn vriendin het vakantie-eiland bezoekt, om daar met lichte tegenzin een schrijfcursus te volgen en met minder lichte tegenzin zijn schoonvader te bezoeken, die de helft van het eiland bezit. Nadat een bescheiden explosie zijn vakantiehuisje heeft vernietigd, begint Tom’s verhaal steeds verder uit de hand te lopen en komt de schrijfcursus onverhoeds toch goed van pas. Maak je klaar voor een ware waddenkomedie over een zanderige gevangenis waaruit je maar moeilijk kunt ontsnappen. 

Credits

Schrijver - Arie Storm Van en met - De Theatertroep Marketing - Laura van Wingerden Acquisitie - Via Rudolphi

do 28 november
20:00u
Grote Zaal
Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
do 28 november
20:00u
Theater
Van € 10,50 tot € 21,00
vr 29 november
20:00u
Grote Zaal
Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
vr 29 november
20:00u
Theater
Van € 10,50 tot € 21,00
za 30 november
20:00u
Grote Zaal
Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
za 30 november
20:00u
Theater
Van € 10,50 tot € 21,00

Over De Theatertroep

De Theatertroep is een collectief van tien toneelspelers met een herkenbare speelstijl waarin de mechaniek van het theatermaken wordt blootgelegd. Met hun Vaudeville-programma’s maakten ze furore op festival De Parade maar ook bij ons in Theater Kikker, waar het gezelschap in 2019 te zien was met een heuse Vaudeville week. Maar ook waren ze te zien met een komedie van Shakespeare (Twelfth Night), een speciaal geschreven stuk van Judith Herzberg (Hoe echt is echt echt) met Zonder toestemming, een verzameling losse theaterscènes, Opgediept, opnieuw een samenwerking met Judith Herzberg en de Shakespeare bewerking Love for Love. Ook Corona kreeg het gezelschap er niet onder, in seizoen 20-21 presenteerde het collectief onder de naam ‘ De Theatertroep speelt’ een reeks voorstellingen in intieme setting.In 2021 zag je Stuk voor Stuk, waarin De Theatertroep hun liefde voor theater met hun liefde voor literatuur combineerde.

Meer over De Theatertroep

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop