Bureau Vergezicht / Theater Rotterdam

Beste Mensen

Theater
ode aan de aarde wij en de wereld
Nick Helderman
Beste Mensen

klimaatspeeches: je hebt ze in allerlei soorten en maten. De één probeert te verbinden, de ander juist te ontwrichten. Al bijna een halve eeuw worden ze op allerlei conferenties en podia uitgesproken: van wereldleiders tot wetenschappers en activisten. Allemaal anders van toon, maar wat ze verbindt is een gevoel van urgentie en oproep tot verandering.

Voor Beste Mensen onderzocht theatermaker en schrijver Anoek Nuyens klimaatspeeches van de afgelopen vijftig jaar. De voorstelling toont daarmee niet alleen historische speeches, maar laat ook de geschiedenis van de klimaatbeweging zien. Die werd ooit gekenmerkt door optimisme, toen zowel linkse als rechtse politici als Margaret Thatcher en Richard Nixon opriepen om dit ‘nieuwe grote probleem’ aan te pakken. Nu, vijftig jaar later, heeft dat optimisme plaatsgemaakt voor wanhoop en gaan overal ter wereld jongeren en klimaatactivisten de straat op. De vraag die nu op tafel ligt: wat komt er na die wanhoop? Kan het keerpunt in de som der speeches liggen? 

Beste Mensen (van de makers van De zaak Shell) is een actuele voorstelling over bevlogen klimaattaal, rijke verbeelding en arme politiek en wordt gespeeld door actrice Hannah Hoekstra (winnaar Theo d’Or 2019). De regie is in handen van Erik Whien (bekend van voorstellingen als Verdriet is het ding met veren en A Case for the Existence of God).

Credits

Idee & tekst - Anoek Nuyens Regie: Erik Whien Spel - Hannah Hoekstra Dramaturgie - Goya van den Berg Tekstbijdrage - Rebekka de Wit Scenografie - Marloes en Wikke Lichtontwerp - Julian Maiwald Kostuum - Rebekka Wörmann Stage research - Sam Schwarz

di 17 december
20:00u
Grote Zaal
Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
di 17 december
20:00u
Theater
Van € 10,50 tot € 21,00
wo 18 december
20:00u
Grote Zaal
Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
wo 18 december
20:00u
Theater
Van € 10,50 tot € 21,00

Over Bureau Vergezicht

Bureau Vergezicht is het nieuwe theatergezelschap van artistiek leider Anoek Nuyens en makers Erik Whien en Rebekka de Wit. Bureau Vergezicht maakt onderzoekende en meeslepende verhalen over macht, klimaat en gedeelde verantwoordelijkheid. Het gezelschap onderzoekt de rol die kunstenaars kunnen spelen in een wereld waar de klimaatcrisis aan de hand is en zet burgers, multinationals en politiek aan tot denken.

Meer over Bureau Vergezicht

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop