Genevieve Murphy / Stichting Rizoom / NB Projects

Kikker X Gaudeamus: At The Spot Where I Find Myself

Performance, Language no problem
persoonlijk
At The Spot Where I Find Myself

Vastzittend in een positie van besluiteloosheid, wordt een vrouw zich steeds bewuster van haar lichaam in de ruimte. Ze observeert haar appartement als een verlengstuk van zichzelf. 

In de performance At The Spot Where I Find Myself krijg je door middel van herinneringen, ervaringen en projecties een intiem kijkje in de wereld van de kunstenares en op de personages die ze onderweg heeft ontmoet. In samenwerking met de Belgische multidisciplinaire modekunstenaar Tom van der Borght verweeft Genevieve Murphy spoken word, geluid en beeldende kunst tot een claustrofobische, verontrustende, introverte en humoristische performance waarin het onderwerp privacy wordt verkend. 

Concept | Composition | Performance - Genevieve Murphy Final Direction - Peter Leung Text dramaturgy - Nienke Scholts Dramaturg - Konstantina Georgelou Coach - Nicole Beutler Set design - Manuel Boutreur Light design - Tim Vermeulen Sound engineer - Ruben Kieftenbelt Additional sound engineering - Nicholas Thayer Mixing and mastering - Gary Shepherd Technician on tour - Amber Stallenberg Production of technique - Colin Kassies Production NBP - Yonina van Geel Coordination Stichting Rizoom - Milena Haverkamp Financial Manager - Margreet Huizing Special thanks to - Gerri Jäger, Taleah van Ras, Jimmy-Pierre de Graaf & all partners of Stichting Rizoom 
 

vr 16 december
20:30u
Van € 8,00 tot € 16,00
Tickets
vr 16 december
20:30u
Performance, Language no problem
Van € 8,00 tot € 16,00

Over Genevieve Murphy

Genevieve Murphy (1988, Schotland) studeerde o.m. aan het Koninklijk Conservatorium van Glasgow, het Conservatorium van Birmingham en ze behaalde een Masters Compositie aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Haar composities zijn internationaal uitgevoerd in verschillende concertzalen en galeries.

Genevieve Murphy combineert in haar werk performance met beeldende kunst en hedendaagse klassieke muziek. Haar concepten zijn vaak gebaseerd op psychologie en handicap. Naast eigen werk heeft ze ook samengewerkt en opgetreden met beeldend kunstenaars, choreografen en producers en heeft ze internationaal getoerd met de in Londen gevestigde beeldend kunstenaar Martin Creed.
 

Meer over Genevieve Murphy

Kikker X Gaudeamus

Deze voorstelling wordt gepresenteerd door Theater Kikker in samenwerking met Gaudeamus Festival. Al vele jaren is Theater Kikker een van de vaste festivallocaties van Gaudeamus dat jaarlijks plaatsvindt in september. Om ook buiten het festival om nieuwe muziek een podium te bieden, presenteren we gezamenlijk dit programma. Gaudeamus laat nieuwsgierige muziekliefhebbers kennismaken met de (gecomponeerde) muziek van morgen: ongehoorde combinaties van genres, frisse perspectieven op de concertpraktijk en radicale nieuwe uitvindingen op het gebied van klank en podiumkunst, zonder grenzen of oorkleppen. 

Onder de naam Kikker X … presenteert Theater Kikker regelmatig programma met festivals en partners in de stad om zo samen zo veel mogelijk makers en disciplines een podium te bieden.