New Dutch Connections

As I Left My Father's House

Theater
doorwerkend verleden persoonlijk uit eigen stad
Marijke Donath
As I Left My Father's House

Wie ben je als je je land moet ontvluchten en je de wrede kanten van de wereld meemaakt? Wie word je als jouw omgeving jou ziet als ‘de ander’? En in hoeverre beïnvloed het leed dat je hebt meegemaakt, je kinderen?

In de voorstelling As I Left My Father’s House leer je meer over het leven van mensen die hun huis en haard moeten achterlaten. Mensen die polarisatie, geweld, oorlog en extremisme hebben doorstaan. Met religie als enige steun tijdens hun gevaarlijke vlucht. 

De waargebeurde verhalen worden ondersteund door ontroerende muziek en zang, die een diepere laag aan de het verhaal geven. De universele verhalen blijven herkenbaar, want ook nu slaan nog steeds miljoenen mensen op de vlucht voor een veilig bestaan.  

"De interculturele dialoog loopt vaak stuk op pijn. Met zijn toneelstuk ‘As I Left My Father’s House’ wil hij (Bright Richards) stilstaan bij de pijn van vluchtelingen om zo herkenning en toenadering tot stand te brengen onder de toeschouwers."

Trouw

As I Left My Father’s House is ontwikkeld door Bright O. Richards, die zelf de oorlog in Liberia ontvluchtte en in 1991 in Nederland belandde. Hij is nu artistiek leider van New Dutch Connections (NDC). De voorstelling is inmiddels 400 keer uitgevoerd in kerken, moskeeën en synagogen. Het is een theatrale uitnodiging aan mensen die bezig zijn met zingeving, zelfontwikkeling en migratiethematiek. Het verhaal zet aan tot reflectie. Waar zoek jij je steun bij tegenslagen? Is verbinding en empathie met de medemens vanzelfsprekend?

di 04 maart
20:00u
Grote Zaal
Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
di 04 maart
20:00u
Theater
Van € 10,50 tot € 21,00

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop