Dennis Vanderbroeck / Het Zuidelijk Toneel

Kikker Stelt Voor: A Masterpiece - Or at least a brave attempt

Theater, Language no problem
persoonlijk
Sofie Knijff
A Masterpiece - Or at least a brave attempt

A Masterpiece is een dialoog over kunst, herinneringen en het verdwijnen daarvan. Een oefening in loslaten, opgroeien en ouder worden. Een performance die ons leert hoe kunst ons leven kan redden en omgekeerd.

In de performance A Masterpiece probeert Dennis Vanderbroeck een meesterwerk te maken. Aan de hand van performances van zijn helden zoals Yves Klein, Bruce Nauman en Tina Turner, probeert Dennis om via hun genialiteit te komen tot zijn eigen meesterwerk.

De vader van Dennis, 61 jaar, lijdt aan de ziekte van Alzheimer. Gegrepen door de ziekte van zijn vader, gebruikt hij zijn stem en het voortschrijdende vergeetproces als inspiratie. Een race tegen de klok en een wedstrijd om zelf nooit vergeten te worden.

Concept - Dennis Vanderbroeck Performance - Dennis Vanderbroeck & Marco Vanderbroeck Co Creation - Suze Milius Set - Studio Dennis Vanderbroeck Light - Varja Klosse Sound - Roman Hiele Wardrobe - Rebekka Wörmann

In de reeks Kikker Stelt Voor stellen we jonge theatermakers aan je voor. Makers die nog niet eerder bij ons te zien waren krijgen in deze reeks een podium. Om de maker beter te leren kennen en begrijpen wordt het programma aangevuld met een informeel nagesprek. Met een drankje in je hand kom je te weten wat de maker drijft, inspireert en hoe de voorstelling tot stand kwam. En natuurlijk is er ruimte voor je eigen brandende vraag.

di 21 februari
20:00u
Theater, Language no problem
Van € 7,00 tot € 14,00
Tickets
di 21 februari
20:00u
Theater, Language no problem
Van € 7,00 tot € 14,00
wo 22 februari
20:00u
Theater, Language no problem
Van € 7,00 tot € 14,00
Tickets
wo 22 februari
20:00u
Theater, Language no problem
Van € 7,00 tot € 14,00

Over Dennis Vanderbroeck

Dennis Vanderbroeck (1990) werkt, met zijn Studio, op internationale schaal aan projecten in verschillende disciplines en contexten. Een fysieke ontmoeting in een fysieke ontworpen ruimte vormt altijd de kern van zijn werk. 

Na zijn bachelor Performance aan de Toneelacademie Maastricht heeft hij een master Fine Art aan het Central Saint Martins afgerond. Bij Bureau Betak heeft hij als Senior Designer modeshows ontworpen voor onder andere Dior, Raf Simons en Jacquemus. Sinds de oprichting van zijn eigen Studio heeft Vanderbroeck inmiddels toneelbeelden ontworpen voor onder andere Internationaal Theater Amsterdam en Het Nationale Theater, modeshows voor David Laport en Y/Project, live-sets ontwikkeld voor Yung Nnelg en Wende, tentoonstellingen vormgegeven in TENT Rotterdam en Modemuseum Hasselt. Lange tijd had Dennis niet de behoefte om zelf op het podium te gaan staan. Tot nu.

Meer over Dennis Vanderbroeck