E-mailnieuwsbrief ontvangen? Klik hier


wo 23 en do 24 april | 20u00 | Jaime Ibanez / Jornt Duyx - Pieter Groen gaat naar de Barbiesjes

In een mix van gesproken woord, animaties en bewegende machines vertelt Jaime Ibanez het waargebeurde, avontuurlijke verhaal van de 19-jarige Pieter Groen, die in 1792 naar de Hollandse kolonie Berbice reist. Met vooraf een inleiding over West-Indië en de ‘historische’ Pieter Groen.Je baard is korting waard!

De voorstelling Crashtest Ibsen II - Volksvijand van Sarah Moeremans speelt op woensdag 23 en donderdag 24 april 2014 in Theater Kikker. Ter ere van (de baard van) de Noorse schrijver Henrik Ibsen en vanwege de geheel bebaarde cast van Crashtest Ibsen is donderdag 24 april gebombardeerd tot 'baardendag': alle bezoekers met baarden mogen voor slechts 10 euro (ipv 15,-) naar binnen. Kaartjes, na 'keuring' ter plekke, alleen ter plekke aan de kassa (en dus niet via internet) te koop. Mannen: mis het niet!

Meer lezen over de baard van acteur Louis van der Waal? Kijk op www.baard.nl.wo 23 en do 24 april | 20u30 | Noord Nederlands Toneel / Sarah Moeremans - Crashtest Ibsen II – Volksvijand

In de serie Crashtest Ibsen houdt regisseur Sarah Moeremans vier klassiekers van Ibsen tegen het licht om ze te testen op hun actualiteit. Dit keer de beurt aan Een vijand van het volk. In een herschrijving van Joachim Robbrecht worden machthebbers beproefd op hun morele kompas.
EXTRA op woensdag: nagesprek met Sarah Moeremans

"Herziene Ibsen blijkt een vermakelijk, toegankelijk en tegelijk slimme voorstelling." Volkskrantdi 29 en wo 30 april | 20u30 | Abattoir Fermé - Grey Gardens

Abattoir Fermé maakt een toneelbewerking van de documentaire Grey Gardens van Albert & David Maysles uit 1975. In een compleet vervallen villa leven de zonderlinge Big Edie en Little Edie, een moeder en dochter. Een voorstelling over verpauperde adel, schone schijn en vergankelijkheid.

"Eén keer op dertig kan theater magie blijken. De première van ‘Grey Gardens’ van Abattoir Fermé was zo’n magische uitzondering. Abattoir Fermé laat alle controle los, voor de lol en de ambacht van de spelers. (…) Het theater mag juichen."
De Standaard****

"Na het schitterende ‘A Brief History of Hell’ maakt Abattoir Fermé – bij uitstek bekend om zijn spannende en duistere voorstellingen – opnieuw een rasechte komedie. ‘Grey Gardens’ is een roekeloze brok spelersenergie… een trashvoorstelling die je niet snel zal vergeten. Wat een theaterfeest!"
Cutting Edge****di 29 en wo 30 april | 21u00 | Arno Schuitemaker - I is an Other

In het inventieve I is an Other maakt choreograaf Arno Schuitemaker de toeschouwer deelgenoot van een zintuigelijke reis, vol humor, fysieke overgave en ontwapenende danstaal. Uitgangspunt in zijn nieuwste voorstelling is de wondere werking van metaforen.
EXTRA op dinsdag: nagesprek met Arno Schuitemaker

Theater Kikker

Ganzenmarkt 14, Utrecht
Postbus 185
3500 AD Utrecht

T 030-2319666
E info@theaterkikker.nl

openingstijden kassa:

Dinsdag t/m vrijdag van 15u00 tot 18u00 en vanaf een uur voor aanvang. Op Goede Vrijdag, 18 april is de dagkassa van Theater Kikker gesloten.

Deze site gebruikt cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Meer informatie

X