Theatergroep ECHO

Theatergroep ECHO

theatergroep ECHO is punk-poetisch, absurdistisch, activistisch en eigentijds. De speelstijl is rauw, gekenmerkt door uitputting en het opzoeken van grenzen. De voorstellingen zijn rationeel ongrijpbaar en op gevoelsniveau duidelijk herkenbaar. De altijd aanwezige humor is zwart, banaal, satirisch en soms subtiel. Aan de basis van alle voorstellingen staat de persoonlijke zoektocht: ‘Hoe ons te verhouden tot het ogenschijnlijk maakbare leven’. -?

theatergroep ECHO is opgericht in 2010 door Anna Schoen en Lotte Dunselman. Zij hebben binnen het Nederlandse theaterlandschap een eigen theatervorm ontwikkeld, in wisselende samenwerking met gerenommeerde theatermakers en aanstormend talent. Het artistiek leiderschap werd sinds het bestaan van ECHO in dit duoverband ingevuld. Met ingang van 2020 is Anna Schoen artistiek leider van ECHO en is Lotte Dunselman als speler verbonden.

Echo was te zien in Theater Kikker met de voorstellingen Tussentijd (2012), Columbina (in samenwerking met De gemeenschap in 2013), Stel je bent een koe (2014), Botten (2015), Burgerlijke Schemering (2017), Hotel Informatie (2018) de Moraalridder (2018) Club Catharsis (2019) en Echo (2022).