11364

Sunni Lamin Barrow (1998), geboren in Gambia en op 24 februari 2020 naar Nederland verhuisd, is een opkomende naam in het Nederlandse poëziecircuit. Na zijn jaren als spoken word-artiest, verkent hij nu nieuwe theatrale hybriden in zijn artistieke carrière. Sunni schrijft in droomtalen en zijn werken zijn grotendeels geïnspireerd door zijn Gambiaanse achtergrond, gesprekken over identiteit en zelfbehoud en wat het betekent om een wereldburger te zijn.

Nadat hij als queer-immigrant zelfstandig naar Nederland is verhuisd, neemt Sunni zijn publiek mee naar zijn jeugd en deelt hij de artistieke werken die hij heeft gemaakt en gedocumenteerd over die tijd, beïnvloed door de angst voor straf en uitsluiting die op LGBTQ+-uitingen bestaan in zijn moederland.

Sunni werkt o.a. voor Unwanted Words, Het Zwarte Schaap, en speelt in o.a. in het Huis Marseille, Van Gogh Museum, Fashion for Good Museum , Museumnacht in de Oude Kerk, Oerol, Haags Historisch Museum, We the People Amsterdam, Formation Now (Hamburg, Duitsland), Trill (Leuven, België), Lombok International Poetry Festival.