STAAT

STAAT

STAAT is een kersvers Utrechts muziektheatergezelschap dat muzikale wetten in een theater context implementeert. Op deze manier probeert STAAT oude wetten te doorbreken en nieuwe theatrale vormen te verwelkomen waarin muziek en theater elkaars gelijken zijn. E C H O is de eerste productie van theatergezelschap STAAT, bestaande uit Jimmie Leone Feld, Daniel van Boom en Anne Reitsma.

Anne Reitsma studeerde in 2022 af aan de masteropleiding ‘Music Theatre’ van het conservatorium van ArtEZ in Arnhem. Daarvoor behaalde ze in 2017 aan bachelor diploma aan de Acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. In 2023 regisseerde Anne bij Theater Sonnevanck haar eerste voorstelling. Andere plekken waar ze afgelopen jaar haar signatuur als jonge muziektheatermaker verder ontwikkelde zijn De Zwolse Theaters, WIEBERT en Over het IJ-Festival. Ook is Anne werkzaam als regieassistent van Tom de Ket (De Verleiders/ Pauperparadijs) en is ze actief betrokken bij het Ensemble Nieuwe Theaterwerkers (ENT), een beweging die werkt aan meer verbinding tussen jonge Theaterwerkers in het theaterveld.

Daniel van Boom studeerde in 2023 af aan HKU Muziek en Technologie met een specialisatie in performance en complexe elektronische livemuziek setups. Hij is frontman (lead vocal & gitaar) van zijn band Dan Green & the Mystery Machine en heeft gecomponeerd voor & gespeeld in verschillende muziektheaterprojecten met o.a. KASKO Huis voor Muziektheater (Zwolle) en Stut Community Theater (Utrecht)

Jimmie Leone Feld is net afgestudeerd aan het conservatorium in Utrecht bij de opleiding Musician 3.0. Als muzikant is hij gespecialiseerd in het maken van beats, bassist bij zijn band Magik Trick en componist voor verschillende muziektheaterprojecten. Naast het componeren werkt hij als technicus bij het Utrechtse gezelschap Aluin (Ik zeg toch sorry en Twelfth Night).