Rens van Hoogdalem & Tobias Borsboom

Rens van Hoogdalem & Tobias Borsboom
Ben van Duin

Als sinds 2016 werken Rens van Hoogdalem en Tobias Borsboom samen. Door theater te verbinden met klassieke muziek laten zij originele, klassieke ideeën en werelden tot leven komen.

Als maker bewandelt Rens zijn eigen weg. Hij stopte met de toneelschool om filosofie en Nederlands te gaan studeren, maar het theater heeft hij nooit losgelaten. Met zijn gedichten treedt hij geregeld op in verschillende podia in Nederland en is hij verbonden aan poëziepodium Eigenzinnig.

Tobias Borsboom, de pianist met 'een juweel van een toucher' (Trouw), speelt als winnaar van de Dutch Classical Talent Award en publieksprijs (2015) in de concertzalen van Nederland. ‘Een weergaloze Tobias Borsboom riep zoals meestervertellers eigen de ware spanning op’ (NRC). Tobias zoekt graag de samenwerking op met andere theater- en kunstvormen, wat tot uiting kwam in verschillende muziektheaterproducties. Onder meer zijn eigen productie De Schubertianen & de Housewarming 1826; een getheatraliseerde replica van een muziekavond uit Schuberts leven.