19-06-2023

Laat je leiden door het Kikkerkompas

Ben je ‘lost’ in ons volle programma?

We helpen je graag om de voorstellingen te vinden die bij jou passen. Naast de genres theater, dans, muziektheater, performance en jeugd, ontwikkelden we ook een eigen KikkerKompas. Een handige tool waarmee je kan filteren in de agenda op een net wat andere manier. Dus hou je van persoonlijke verhalen, literaire werken of van actuele thema’s, het KikkerKompas is jouw ‘online guide’. Hieronder een overzicht van de labels en wat ze betekenen.

Ode aan de fantasie
Een voorstelling waarbij de maker de fantasie de vrije loop laat, vorm of inhoud vervreemdend werkt of fantaseert over onbekende werelden. Deze voorstelling krijgen het label Ode aan de fantasie.

Te zien zijn o.m. Schrödingers hond van Kim Karssen / De Warme Winkel, Motherland van Jip Smit en de Damesclub van Maja Westerveld / Abattoir Ferme.
 

zoek op Ode aan de fantasie

Let the body talk
In dans maar vaak ook in (woordeloos) theater krijgt beweging een grotere rol dan gesproken tekst. Deze voorstellingen krijgen het label Let the body talk.

Te zien zijn o.m. Bambie 2197 van Bambie, Songs and Silences van Amos Ben-Tal en Verzoeknummer van Jessie L'Herminez / Golden Palace.
 

zoek op Let the body talk

Gender en identiteit
Voorstellingen met het label gender en identiteit bevragen, onderzoeken en bieden nieuwe perspectieven op, je raadt het al, gender en identiteit.
 
Te zien zijn o.m. Orlando van Loek de Bakker, What You See Festival en Oh Happy Days van De Gemeenschap.
 

zoek op Gender en identiteit
10504
Sharon jane

Out of the (black)box
Regelmatig trekken we letterlijk naar buiten met ons programma. Voor bijzondere ontmoetingen op onverwachte plekken. Maar ook in vorm kleuren we buiten de lijntjes. Een voorstelling die niet past binnen de kaders en verwachtingen van de ‘zwarte doos’ (ander woord voor de theaterzaal), krijgt het label ‘out of the (black)box.

Te zien zijn o.m. Vote van Club Lam in een container op het Stadhuisplein, To be continued van Nineties Productions op locatie in Uncloud en Java 1948, een theatrale luisterervaring met koptelefoons. 
 

zoek op Out of the (black)box

Persoonlijk
Veel theater- en dansmakers inspireren hun voorstellingen op hun eigen persoonlijke ervaringen. Deze intieme verhalen hebben we het label persoonlijk gegeven.

Te zien zijn o.m. Soula’s Storytellingnight, Bang van Hanneke van der Paardt en My Life in Exel van Liat Waysbort.
 

zoek op Persoonlijk

Tech en toekomst
De inzet van nieuwe technologieën spreekt tot de verbeelding. Welke invloeden heeft dat op de samenleving en wat zijn de gevolgen? Maar ook rijst de vraag hoe we die technologieën kunnen inzetten in theater. Zijn acteurs over een aantal jaar overbodig en maken we voorstellingen met alleen technologie? Volg het label tech en toekomst en ontdek meer.
 
Te zien zijn o.m. To be continued van Nineties Productions, The previous owner van Dunja Jocic en The Last Chapter van Urland.
 

zoek op Tech en toekomst

Uit de boekenkast
Een klassieker, een voorstelling gebaseerd op een literair meesterwerk of een vers geschreven (toneel)tekst krijgen het label uit de boekenkast.

Te zien zijn o.m. Geschiedenis van Geweld van Abdel Daoudi, Krankheid der Jugend van ’t Barre Land en Who’s afraid of Oscar Wilde van Compagnie Red, Yellow & Blue.
 

zoek op Uit de boekenkast

Uit eigen stad
Een label dat niet zoveel zegt over de inhoud van de voorstelling maar wel over de makers uit onze eigen stad. Makers die na hun opleiding de eerste stappen zetten in Theater Kikker en die we trots blijven volgen en programmeren.

Te zien zijn o.m. Pulver van tg Tiefschnee, Maankonigin van Club Lam en Dit is van ons van Theatergroep Aluin.
 

zoek op Uit eigen stad

Wie ben ik
Het label wie ben ik verzamelt de voorstellingen over de zoektocht naar onszelf. Over bijvoorbeeld onze wortels, over anders zijn en over de rol die we spelen in de maatschappij. 

Te zien zijn o.m. De wraak van A. van Ayşegül Karaca, Desiree van RIGHTABOUTNOW INC. en Able van Roos Rijnbeek.
 

zoek op Wie ben ik
10709

Wij en de wereld
Voorstellingen over maatschappelijke thema’s die je aan het denken zetten en de wereld en onszelf hierover bevragen, krijgen het label wij en de wereld. Actueel en relevant.

Te zien zijn o.m. Vecht van Maxine Palit de Jong / Zephyr Brüggen / Nadia Amin / Likeminds, Ik zeg toch sorry van Theatergroep Aluin en This is not a dance van Nastaran Razawi Khorasani/ Theater Rotterdam.
 

zoek op Wij en de wereld

Mind over matter
Een label voor voorstellingen waarbij je hersenen kraken, onze mentale veerkracht onder de loep wordt genomen en over (het overwinnen van) obstakels.

Te zien zijn o.m. Heel van Laura van Dolron, Vast van Nineties productions en meta-moe van Emma Buysse & Luna Joosten / Via Rudolphi Producties
 

zoek op Mind over matter

Street culture
Steeds meer makers hebben wortels in de straatcultuur en ontwikkelen zich als maker van de straat naar de theaterzaal. Street culture is een label dat garant staat voor creativiteit en rauwe energie.

Te zien zijn o.m. Freedom City Theatre Night, Afrovibes: Moving Beyond: Bro! van Alioune Diagne & Joris Buizer en FUNK van Christian Guerematchi.
 

zoek op Street culture
10707