21-03-2023

De Dansers presenteert unieke theateravond

 

Het Utrechtse gezelschap De Dansers ontving in 2022 de Harm Lambers Bouwsteen voor bijzondere kunst in Utrecht. Het gezelschap kreeg deze prijs voor hun bijzondere bijdrage aan de verbinding tussen kunst en de stad Utrecht. Als onderdeel van de prijs krijgt het gezelschap op zaterdag 8 april voor één dag de sleutel van Theater Kikker in Utrecht en presenteert hier hun eigen theateravond. Een unieke en inspirerende avond met special guests, een goed gesprek, samen dansen én een folkdance party.

Unieke theateravond
Op uitnodiging van De Dansers komt het Oostenrijkse choreografen- en performersduo Simon Mayer en Hannah Shakti Buhler, met hun voorstelling Somatic Tratata naar Utrecht. Voor de voorstelling vertellen Josephine van Rheenen en Guy Corneille, de artistiek leiders van De Dansers, waarom ze geïnspireerd zijn door deze makers. Na afloop van de voorstelling wordt het publiek meegenomen in de werkpraktijk van Simon en Hannah en leert meer over de traditionele volksdansen waar zij zich voor de voorstelling in hebben verdiept. Een nagesprek meets pop-up volksdansworkshop dus. Vind je het leuk, dan mag je zelf ook met de voetjes van de vloer. Dat kan niet anders dan eindigen in een folkdance party tot in de kleine uurtjes.Een inspirerende avond met special guests, een goed gesprek en een folkdance party.

“Wij hebben Simon Mayer in 2010 voor het eerst gezien op Sziget Festival en zijn sindsdien fan. Zijn voorstellingen inspireren ons, omdat hij dans, muziek, humor en emotie samen laat komen. Je voelt de levenslust door zijn voorstellingen heen sijpelen en dat maakt zijn meest abstracte, folkloristische of weirde dans-muziek-voorstellingen compleet relateerbaar. Deze inspiratie willen we graag met Utrecht delen.” – Josephine van Rheenen en Guy Corneille