11983
Koko

Liam McCall (1995) is een Bboy, danser, performer en maker uit Utrecht. Zijn stijl is een genre-overstijgende mix van breaking, contemporary, hip-hop, mime en experimental dance. Hij staat bekend om zijn creatieve vrijheid, muzikaliteit, presence, improvisatie vermogen en bewegings kwaliteit. Hij blijft een kracht in breaking-, allstyle- en experimental battles, met vele overwinningen onder zijn en zijn crew’s naam.

In 2014 begon hij als autodidact te freelancen in het werkveld van dans en theater, waar zijn CV al snel opvulde. In 2023 werd hij genomineerd voor de prestigieuze VSCD Zwaan voor meest indrukwekkende performance voor zijn rol in de voorstelling ‘Dorian’ van ISH en Het Nationaal Ballet.

Liam is altijd al aan het creëren geweest. Op zichzelf, voor Underdogz, of samen met zijn zus Feadan (als ‘MC²’) als performende maker. In 2022 richtte hij zich meer op zijn makerschap en won zijn eerste solo werk ‘FR/AGILE’ de ‘Best of Fringe Award’ op het Amsterdam Fringe Festival. Zijn tweede werk ‘refraction’ werd gecureerd voor de Nederlandse Dans Dagen, en beide werken stonden al op Theaterfestival De Parade.