Emma van den Elshout en Just van Bommel

Emma van den Elshout en Just van Bommel

Emma van den Elshout (zij/haar) (1998) en Just van Bommel (hij/zij/hen) (1999) studeerden af aan de Toneelacademie Maastricht, richting regie en performance (2022). Samen maken ze graag werk over dingen die soms zo klein of vanzelfsprekend lijken, en dan toch vreemder, enger of mooier blijken. Eerder maakten ze samen Het Showtje, dat werd geselecteerd voor Het Debuut 2022 bij VIA RUDOLPHI.

Just van Bommel probeert in diens (altijd persoonlijke en sterk vormelijke) werk met lichtheid en humor ruimte te geven aan de dingen die niet fijn zijn aan het bestaan. Eerder maakte hen bij Frascati Producties de voorstelling A divine aversion to DYING met Diane Mahín in het kader van Beginnings 2022. Ook maakte Just voor Boslab Theaterfestival de voorstellingen DREAM BABY SCREAM (2023) en THE MIDNIGHT SPECIAL (2022), samen met Lieke van der Vegt en Laila Claessen. Sinds 2023 is hen als maker verbonden aan Frascati Producties.

Emma van den Elshout werkte als regieassistent voor o.a. Mart van Berckel en Liliane Brakema. Samen met Noah Janssen maakte ze in 2022 een voorstelling voor de Winterkaravaan en zal ze aankomend seizoen een nieuwe voorstelling maken bij Feikeshuis: Staging Rooms: The Bedroom. Ook is Emma medeoprichter en artistiek coördinator van ENTER FESTIVAL, met de eerste editie in 2023 bij Frascati en de Brakke grond.