Corpo Máquina Society

Corpo Máquina Society

Corpo Máquina Society werkt vanuit Tilburg en Breda aan professionele voorstellingen voor het theatercircuit en aan sociaal artistieke projecten, talentontwikkeling en cultuurparticipatie in de stedelijke omgeving. Dat het professionele werk de sociaal artistieke activiteiten voedt en andersom, is één van de krachten achter de aanpak. 

Corpo Máquina Society werkt vanuit het principe dat in ieder mens een danser schuilt. We laten zien dat theatraliteit voor het oprapen ligt in de dingen van de dag en dat werkelijk iedereen theatrale krachten heeft. Instinctive Performance zoals ontwikkeld door artistiek leider en oprichter Guilherme Miotto is hierbij steeds uitgangspunt. 
Guilherme Miotto danste bij o.a. Bruno Listopad, Krisztina de Châtel en Emio Greco vóór hij zich bij het Tilburgse gezelschap TRASH ook begon toe te leggen op het maken van eigen werk. In 2013 maakte hij het duet Unpunished met Johnny Lloyd, in 2014 de solo Rise Up voor Menno van Gorp onder de vlag van Korzo, samen met DansBrabant. In samenwerking met DansBrabant maakte hij ook Even Worse (2017) en Ball (2018) voordat hij besloot om zijn werk voortaan zelf te produceren vanuit zijn eigen gezelschap Corpo Máquina. Miotto’s aanpak kenmerkt zich door een grote drang om het werk ook in andere vormen dan ‘de voorstelling als af product’ met een publiek te delen.

Geweest

MoveZ Overvecht: Bolistas (8+)
Jeugd op locatie: MoveZ Overvecht: Bolistas (8+) Corpo Máquina Society /Guilherme Miotto / ZIMIHC / Theater Kikker Een beweegvoorstelling voor het hele gezin waarin dans en voetbal samenkomen.
out of the (black)box street vibes
20 oktober 2023 ZIMIHC theater Stefanus
It takes a child to raise a village / Football Meets Dance
Dans It takes a child to raise a village / Football Meets Dance Corpo Máquina Society / ZIMIHC / Theater Kikker Dansers, acteurs, voetballers, muzikanten en jeugd uit de wijk Overvecht maken samen een voorstelling over spelen en kinderlijke nieuwsgierigheid.
wij en de wereld out of the (black)box
07 mei 2023 ZIMIHC theater Stefanus
Openbare repetitie: It takes a child to raise a village / Football Meets Dance
Dans Kikker op locatie: Openbare repetitie: It takes a child to raise a village / Football Meets Dance Corpo Máquina Society / ZIMIHC / Theater Kikker Dansers, acteurs, voetballers, muzikanten en jeugd uit de wijk Overvecht maken samen een voorstelling over spelen en kinderlijke nieuwsgierigheid.
wij en de wereld out of the (black)box
06 mei 2023 ZIMIHC theater Stefanus
Pole. & Ball.
Dans Pole. & Ball. Guilherme Miotto / Corpo Máquina
Seizoen 2020-2021
Blanco
Dans Blanco Shane Boers & Simon Bus / Corpo Máquina
Seizoen 2020-2021
Portraits
Dans Portraits Guilherme Miotto / Corpo Máquina
Seizoen 2019-2020