BOG.

BOG.

BOG. is de collectie van theatermakers Judith de Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen en Lisa Verbelen, dramaturg Roos Euwe en zakelijk leider Anne Baltus.

BOG. maakt filosofische, talige, muzikale voorstellingen over wezenlijke thema’s uit het leven van ieder mens. Sinds de eerste voorstelling BOG. een poging het leven te herstructureren (2013) makt het collectief werk over alles waar de mens vat op probeert te krijgen maar te groot is om vast te pakken. Over thema’s waar ieder mens in het dagelijks leven mee te maken krijgt: het gehele leven, de mening, geloof, tijd en beweging, het verschil tussen volwassenen en kinderen, existentiële eenzaamheid, rouw, taal, identiteit. Vanuit de overtuiging dat ze moeten zoeken naar wat ons als mensen bindt zonder de waarde van het verschil uit het oog te verliezen, maakt BOG. compromisloos, eigenzinnig en open theater voor de zoekende mens anno nu.

BOG. stond eerder al met de voorstellingen MEN. de mening herzien (2015), ONE. (2015), GOD. (2015), KID. (2018), Iemand die slaapt (2019), FIK. (2019) en ALL. a solo by Lisa Verbeelen (2019) in Theater Kikker.