Holland Opera

Lente-Uitjes: Zwanenmeer 6+

Jeugd
Zwanenmeer 6+
Holland Opera

Lente-Uitjes: Zwanenmeer 6+

Jeugd
Zwanenmeer 6+

De Koning is op zoek naar een bijzondere vrouw om mee te trouwen en besluit een feest te organiseren. Elize en Azalea trekken lootjes wie naar het feest mag. Elize wint, maar belooft vóór twaalf uur thuis te zijn.

Als Elize na het feest thuiskomt, beweert haar zus dat een boze heks hun zusjes heeft omgetoverd tot zwanen. Elize gaat wanhopig op zoek. Azalea vermomt zich als oud vrouwtje en vertelt Elize dat die haar zusjes kan bevrijden door van brandnetels hemdjes voor hen te breien, maar ze mag geen woord spreken, ook niet tegen de Koning. Holland Opera brengt het sprookje Zwanenmeer, gebaseerd op het beroemde ballet van Pjotr Tjaikovski en De Wilde Zwanen van Hans Christian Andersen. Tweevoudig Gouden Griffelwinnaar Simon van der Geest schreef het libretto.

 

"“Opera Zwanenmeer voor kinderen is een voltreffer: eenvoudig, maar goed gebracht!„"

NRC

"“Meng het ballet van Het Zwanenmeer met het sprookje De Wilde Zwanen, voeg een vleug Assepoester toe, en je hebt een leuk libretto voor een jeugdopera!„"

de Volkskrant

Muziek - Pjotr Tjaikovski Libretto - Simon van der Geest Elize - Charlotte Houberg Azalea en harp - Ekaterina Levental Koning - Niek Idelenburg Viool - Heleen Knoop Cello - Gerda Marijs Klarinet - Diederik Ornee Arrangementen - Jesse Passenier en Niek Idelenburg Concept en regie - Joke Hoolboom Kostuums - Martijn Kramp Lichtontwerp Maarten Warmerdam Geluidsontwerp - Tom Gelissen