Tom Jaspers

Zenith

Muziektheater, Theater
gender & identiteit wie ben ik
Zenith

Hoe is het om je een vreemde te voelen in je eigen lichaam? Zenith is een fysieke muziektheatersolo over het leven en transitieproces van een transgender man. 

Aan de hand van snapshots uit zijn leven wordt het transitieproces vanuit verschillende perspectieven bekeken. Vanuit zijn eigen ogen maar ook door de ogen van verschillende door de jaren heen bij zijn process of becoming betrokken personen: de puberende klasgenootjes op de middelbare school, een bezorgde moeder die een dochter baarde die een zoon blijkt te zijn, de doelmatige plastisch chirurg, nietsvermoedende bedpartners, (te) nieuwsgierige collega's en onberekenbare vreemdelingen 's nachts op straat. Wanneer zij naar hem kijken, wie zien zij dan? En wat zegt dit over henzelf? Hoe kijken we naar ons eigen lichaam? En hoe kijken we naar dat van de ander?

Credits

Schrijver & regisseur Tom Jaspers Schrijver & dramaturg Toby Chlosta Zang & spel Brix Schaumburg Compositie & Sound design Punt Judith (Judith Rijsenbrij) Lichtontwerp Theatermachine (Isabel Nielen) Kostuumontwerp Caterina Pavan Techniek Guus Broeren PR & Markerting & socials Rox Klijn Educatie & host nagesprekken Tijn de Jong

wo 21 mei
20:00u
Grote Zaal
Van € 9,00 tot € 18,00
Tickets
wo 21 mei
20:00u
Muziektheater, Theater
Van € 9,00 tot € 18,00

Over Tom Jaspers

Tom studeerde in 2014 af aan de ArtEZ Toneelschool en in 2020 aan de Master Muziektheater van het ArtEZ Conservatorium. Hij werkt als regisseur, schrijver, acteur en docent. Tom speelde o.a. bij Toneelgroep Oostpool, Het Nationale Theater, Amsterdamse Bostheater en Sonnevanck. Hij werkte met o.a. Theu Boermans, Aus Greidanus sr, Casper Vandeputte en Julie van den Berghe. Tom’s schrijf- en regiedebuut Herostratos werd lovend ontvangen. “Huis-Clos-sensatie in optima forma” **** (Kester Freriks) Tom regisseerde o.a. Brandkoorts, Dochter van de Boevenkoning, Equivocal, KINTSUGI, EEN en maakte voorstellingen in Noorwegen, Tsjechië en Egypte. Hij was regie-assistent van Martina Veh bij Don Giovanni (Theater Lübeck), Leopold Witte bij Kreutzer vs Kreutzer (Orkater/Amsterdam Sinfonietta) en Marcel Sijm bij Ritratto (Nationale Opera en Ballet). Tom maakt muziektheatrale hoorspelen zoals SAPIETOM en Anderhoofd. 

Meer over Tom Jaspers