De Theatertroep

Wie de fuck is Alice

Theater
wij en de wereld uit de boekenkast
Timo Huijzendveld
Wie de fuck is Alice

Wie de fuck is Alice is een gloednieuwe theatertekst geïnspireerd op het werk van Greta Gerwig. Kyrian Esser schreef de komedie speciaal voor de Theatertroep.

Iedereen wil succesvol zijn. Mislukken is geen optie. Als je voor je 25ste nog niet rijk of beroemd bent, dan kun je het wel vergeten. Een huis zul je nooit kunnen betalen, tenzij je rijke ouders hebt. Alice heeft geen rijke ouders. Alice is bijna dertig. Alice heeft veel talent en weinig succes. Wat ze wel heeft? Schulden.

Achternagezeten door deurwaarders, maakt ze samen met haar puber-halfzus Lizzy een roadtrip door hedendaags Nederland, een wereld bevolkt met betweterige bankiers, berooide waarzeggers, manipulatieve ministers, kwakzalvende radio-dj’s en fascistische zwangere vrouwen. Een wereld waar succes onderhands vergaard en elke droom in de kiem gesmoord wordt.

In zo’n wereld kun je maar een ding doen: zo elegant mogelijk mislukken.
 

Concept en tekst - Kyrian Esser i.s.m. de Theatertroep Spel - Rosa Asbreuk, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Elisabeth ten Have, Lou Marijn Hitters (stage), Timo Huijzendveld en Nicoline Raatgever
 

vr 27 oktober
20:00u
Grote Zaal
Van € 9,50 tot € 19,00
Tickets
vr 27 oktober
20:00u
Theater
Van € 9,50 tot € 19,00
za 28 oktober
20:00u
Grote Zaal
Van € 9,50 tot € 19,00
Tickets
za 28 oktober
20:00u
Theater
Van € 9,50 tot € 19,00
zo 29 oktober
15:00u
Grote Zaal
Van € 9,50 tot € 19,00
Tickets
zo 29 oktober
15:00u
Theater
Van € 9,50 tot € 19,00

Over De Theatertroep

De Theatertroep is een collectief van tien toneelspelers met een herkenbare speelstijl waarin de mechaniek van het theatermaken wordt blootgelegd. Met hun Vaudeville-programma’s maakten ze furore op festival De Parade maar ook bij ons in Theater Kikker, waar het gezelschap in 2019 te zien was met een heuse Vaudeville week. Maar ook waren ze te zien met een komedie van Shakespeare (Twelfth Night), een speciaal geschreven stuk van Judith Herzberg (Hoe echt is echt echt) met Zonder toestemming, een verzameling losse theaterscènes, Opgediept, opnieuw een samenwerking met Judith Herzberg en de Shakespeare bewerking Love for Love. Ook Corona kreeg het gezelschap er niet onder, in seizoen 20-21 presenteerde het collectief onder de naam ‘ De Theatertroep speelt’ een reeks voorstellingen in intieme setting.In 2021 zag je Stuk voor Stuk, waarin De Theatertroep hun liefde voor theater met hun liefde voor literatuur combineerde.

Meer over De Theatertroep