Discordia

Weiblicher Akt 13: de Ander (v.)

Theater
wie ben ik uit de boekenkast
Sofie Knijff
Weiblicher Akt 13: de Ander (v.)

Ik word ik in het aangezicht van de ander.
Emmanuel Levinas (1906-1995)
 

Na twaalf delen waarin we onszelf spiegelden aan vrouwelijke personages en auteurs en waarin we de geschiedenis waar nodig probeerden te herschrijven, gaan we in deel dertien van de Weiblicher Akt driftig op zoek naar ‘de ander’ via ‘het andere verhaal’. Het verhaal dat niet alleen ‘anders’ is omdat het vanuit een andere sekse wordt verteld, maar ook vanuit een andere gender, cultuur of sociale klasse. Tijdens deze zoektocht naar dit andere verhaal dreigen we zo verdwaald te raken in alle verhalen en theorieën over verhalen dat het hele ‘anders-zijn’ erin lijkt op te lossen…

Gebaseerd op onder andere De 36 dramatische situaties van Georges Polti, Het ongeleefde leven van Adam Philips, De ander van Frans de Waal en Holding Space van Aminata Cairo.

Van en met - Annette Kouwenhoven, Miranda Prein en Zephyr Brüggen, en in een speciale rol Jan Joris Lamers

do 14 maart
20:30u
Kleine Zaal
Van € 9,50 tot € 19,00
Tickets
do 14 maart
20:30u
Theater
Van € 9,50 tot € 19,00
vr 15 maart
20:30u
Kleine Zaal
Van € 9,50 tot € 19,00
Tickets
vr 15 maart
20:30u
Theater
Van € 9,50 tot € 19,00

Over Maatschappij Discordia

Maatschappij Discordia is een vaste bespeler van Theater Kikker. In de afgelopen jaren presenteerden we met veel plezier alle eerdere edities van de serie Weiblicher Akt waaronder edities over Marguerite Duras en Elfriede Jelinek, maar ook de meeste andere producties van dit collectief zijn bij ons te zien. Vaak gebaseerd op het vele mooie dat de wereldliteratuur te bieden heeft.

Meer over Maatschappij Discordia

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop