Discordia

Weiblicher Akt 12: Brief aan Freud

Theater
vrouwenpower uit de boekenkast
Weiblicher Akt 12: Brief aan Freud

De grootste vraag die nog nooit is beantwoord – en die ik zeker niet kan beantwoorden, ondanks dertig jaar onderzoek naar de vrouwelijke ziel – is: wat wil een vrouw? (1925, S. Freud)

Is niet elk mogelijk antwoord op deze vraag, al zijn we ondertussen bijna 70 jaar verder, te veel gekleurd door de theorieën van deze vraagsteller zelf? Maureen vindt van niet, Miranda vindt van wel. Daarover en dus ook over psychoanalyse, over realiteitszin, over doodsdrift, over penisnijd, over Oedipus, over toneel, over dromen, over vrouw zijn, over #metoo én over zichzelf hebben ze het als ze ‘een eenentwintigste-eeuwse vrouw’ brieven laten schrijven aan een zekere Sigmund. Benieuwd wat hij terugschrijft.

Geïnspireerd door onder andere Olivia Laing, Rebecca Solnit, Paul Verhaeghe, Abram de Swaan (auteur van Tegen de vrouwen)

Gemaakt en gespeeld door - Maureen Teeuwen en Miranda Prein, met wederom in een speciale rol Jan Joris Lamers

wo 22 maart
20:30u
Van € 9,00 tot € 18,00
Tickets
wo 22 maart
20:30u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00
do 23 maart
20:30u
Van € 9,00 tot € 18,00
Tickets
do 23 maart
20:30u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00

Over Maatschappij Discordia

Maatschappij Discordia is een vaste bespeler van Theater Kikker. In de afgelopen jaren presenteerden we met veel plezier alle eerdere edities van de serie Weiblicher Akt waaronder edities over Marguerite Duras en Elfriede Jelinek, maar ook de meeste andere producties van dit collectief zijn bij ons te zien. Vaak gebaseerd op het vele mooie dat de wereldliteratuur te bieden heeft.

Meer over Maatschappij Discordia

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop