Verona Verbakel

Tweetakt: Voyeur (14+)

Specials & festivals
Voyeur (14+)

Een meisje wordt in een politiecombi opgehaald van school en in een gesloten jeugdinstelling geplaatst. Voyeur is het aangrijpend verhaal van een kind dat uit haar omgeving wordt weggerukt en het zelf moet uitzoeken in een omgeving die verre van bescherming biedt. 

Uithuilen kan op de bank, voor de televisie, wanneer de begeleiders van de gesloten jeugdinstelling niet kijken en hun kruiswoordraadsels verder invullen. Het weekend als nóg grotere kwelling dan de week. Ongeliefde kinderen als uitgemergelde kippen op zoek naar het ontbrekende doel in hun leven. Dit verhaal stelt zich de vraag in hoeverre het ethisch verantwoord is om kinderen op te sluiten. Dit is geen verhaal rond vergeving, medelijden, noch wraak.

Verona Verbakel (Gent, 15 september 1992) is een Vlaamseactrice. Ze is actief in film, theater en op televisie. Doorheen de jaren werkte ze samen met o.a. Ontroerend Goed, Romeo Castellucci, Kopergietery, De Warme Winkel, Wunderbaum, Lies Pauwels.

Let op, bij deze voorstelling is het volgende kijkadvies aangeleverd door het theatergezelschapvermelding van misbruik, eetstoornis, zelfdoding

"Een hartverscheurende voorstelling over het leven zoals het is in de jeugdinstelling. [...] een verpletterende monoloog die je als kijker niet onberoerd laat. Zelden hebben we zo veel gesnotter gehoord als tijdens dat uurtje dat haar bijzonder aangrijpende voorstelling duurt."

Concertnews

"Verbakel past het voorschrift ‘show, don’t tell’ nauwelijks toe, ze geeft aan alles woorden. Nu is die taal, het aaneenrijgen van mooie vondsten en zinsconstructies, literair haast, tegelijk haar kracht. Beeld je een weiland in met daarboven een zweem mist en blijf turen, ontwaar een boer, een koe, een biggetje. Precies zo zijn haar zinnen: dromerig, dan ineens glashelder."

Het Parool

"Voyeur is een timide maar niet mis te verstane aanklacht tegen een harteloze wereld. [...] De tekst is zo sterk omdat ze, op wat sneren van de volwassen Verona na, het verhaal vertelt vanuit het perspectief van het kind dat ze ooit was."

Pzazz

Tekst & spel - Verona Verbakel Coaching - Lies Pauwels Eindregie & techniek - Solar Vlaar Dramaturgisch advies - Mieke Versyp Met de steun van De Grote Post Oostende, CC De Steiger Menen, Cultuurhuis Merelbeke, Amsterdam Fringe Festival, De Brakke Grond, Storytelling festival Amsterdam, Het Nationale Theater, Meneer Otis Nijmegen, Tweetakt festival, SABAM for Culture (residentiebeurs), de Vlaamse Gemeenschap (residentiebeurs)

zo 16 juni
19:30u
 
tickets
zo 16 juni
19:30u
Specials & festivals
 

Over Tweetakt

Festival Tweetakt in Utrecht is een kunstenfestival voor iedereen. Met theater- en dansvoorstellingen, muziekoptredens, beeldende kunst, interactieve installaties en meer. Door jonge talenten en ervaren makers, uit Utrecht, uit Nederland en België, maar ook van ver daarbuiten. Geschikt voor alle leeftijden; van kleuters tot jongeren tot opa en oma. Theater Kikker is sinds jaar en dag vaste festivallocatie van Tweetakt. 

Meer over Tweetakt