Ultima Vez, Zoe Demoustier

Tweetakt: Unfolding an archive (16+)

Specials & festivals, Dans, Language no problem
Tom Herbots
Unfolding an archive (16+)

Een duet tussen beweging en geluid met als uitgangspunt, een oorlogsarchief.

In Unfolding an Archive ontvouwt Zoë Demoustier een beeldarchief van 20 jaar oorlogsverslaggeving. De man achter de camera is haar vader Daniel Demoustier. De zoektocht naar een verhouding tot het beeldenrijk van wereldgebeurtenissen waarmee ze is opgegroeid, is als een beweging van ver en dichtbij. In een poging tot een reconstructie brengt ze het archief tot leven. Ze ontmantelt de mechanismen die schuilgaan achter de archiefbeelden. Gaandeweg ontstaat er een choreografie van poses en gebaren in een opgebroken tijdlijn van fysieke herinneringen.

Choreografie en uitvoering - Zoë Demoustier Live geluid - Willem Lenaerts Geluidsconcept - Willem Lenaerts & Rint Mennes Lichtontwerp - Harry Cole Licht en technische ondersteuning - Pieter Kint Interview & montage - Yelena Schmitz Vormgeving & Kostuum - Annemie Boonen Research - Annemie Boonen & Willem Lenaerts Dramaturgie – Elowise Vandenbroecke Coaching - Danielle van Vree Video en geluidsarchief - Daniel Demoustier Co-productie – STUK Met de ondersteuning van - Stad Leuven, 30CC, Platform In De Maak Residenties - STUK, Ultima Vez, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, Voetvolk Atelier Rubigny Met dank aan - Shila Anaraki, Oihana Azpillaga, Jonas Beerts, Anna Bentivegna, Stijn De Cauwer, Elliot Dehaspe, Dirk De Lathauwer, Lahja Demoustier, Misha Demoustier, Hannes Dereere, Josine De Roover, Pieter Desmet, Klaas De Somer, Willem Malfliet, Hildegard De Vuyst, Silke Huysmans, Karen Joosten, Koen Theys, Maarten Van Cauwenberghe, Gerlinde Van Puymbroeck, Veerle Van Schoelant, Niek Vanoosterweyck, Bart Vanvoorden, Remo Verdickt, Cas-co Leuven, Dag van de Dans, Danstuin.

zo 18 juni
19:00u
Grote Zaal
 
Tickets
zo 18 juni
19:00u
Specials & festivals, Dans, Language no problem
 

Over de maker

Zoë Demoustier (1995) is performer en choreograaf. Het lichaam is steeds het vertrekpunt van haar visuele voorstellingen. Vanuit beweging maakt ze linken met actuele en geëngageerde onderwerpen en creëert ze documentaire choreografisch werk. 

Zoë maakte de voorstellingen Unfolding an Archive (ism STUK), nesten & Wat was en wat nu (fABULEUS/Anna Bentivegna & Ayrton Fraenk), Road to Nowhere (Forsiti’A/Yelena Schmitz) en werkte als performer en assistent met o.a. Kabinet K, Michiel Vandevelde, Alma Söderberg/Manyone, Iris Bouche/Opera Ballet Vlaanderen, David Weber Krebs en Marcelo Evelin. 

In 2021 was ze ambassadeur van Dag van de Dans waarin ze dansmakers van morgen creëerde i.s.m. De Zendelingen. Vanaf 2022 start ze een nieuwe samenwerking als choreograaf bij Ultima Vez.

Over Tweetakt

Festival Tweetakt in Utrecht is een kunstenfestival voor iedereen. Met theater- en dansvoorstellingen, muziekoptredens, beeldende kunst, interactieve installaties en meer. Door jonge talenten en ervaren makers, uit Utrecht, uit Nederland en België, maar ook van ver daarbuiten. Geschikt voor alle leeftijden; van kleuters tot jongeren tot opa en oma. Theater Kikker is sinds jaar en dag vaste festivallocatie van Tweetakt. 

Meer over Tweetakt

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop