fABULEUS / Reut Shemesh Company

Tweetakt: ULTRA (14+)

Dans, Specials & festivals
ULTRA (14+)

Hoe is het om op te groeien als jongen in een tijd waarin zoveel onduidelijkheid bestaat over de rol van de man? 

Choreograaf Reut Shemesh creëert samen met tien jongeren (m/v/x) tussen 15 en 21 jaar een krachtige dansproductie over mannelijkheid en rebelsheid, maar ook over kwetsbaarheid. ULTRA stelt vragen bij wat de rol van de man is in onze veranderende tijden, maar het is vooral een portret van een groep tieners in een wereld vol verwachtingen en labels.

Choreograaf Reut Shemesh was de voorbije jaren onder meer huisartiest bij K3/Hamburg en tanzhaus nrw Düsseldorf, een theater waar fABULEUS regelmatig te gast is. Voor de creatie van ULTRA liet Reut zich inspireren door de dynamiek van fanatieke voetbalsupporters en door de persoonlijke vragen die ze zich stelde als moeder van een opgroeiende zoon.

fABULEUS is een uniek productiehuis in Leuven met veel soorten podiumkunsten: performance, dans, circus en (tekst)theater. Centraal staat de artistieke samenwerking tussen (zeer) jong talent en (meer) ervaren makers. fABULEUS biedt hen de nodige omkadering om hun kwaliteiten als speler, danser of maker te ontwikkelen en heeft op dat vlak ook een internationale voorbeeldfunctie. 

"10 indrukwekkende jongeren bevrijden zich van sociale verwachtingen"

Theaterkrant

"We hebben uitgezocht hoe je die mannelijke energie kan integreren in een beweging, emotie of gevoel." VETO kwam langs tijdens de laatste repetitieweek van 'ULTRA', en ging in gesprek met drie van de dansers. "

"VECHTEN OM TE DANSEN, DANSEN OM TE VECHTEN "

E-Tcetera, Lena Vercauteren

Concept & choreografie - Reut Shemesh Creatie & dans - Andreas Crommelinck, Jinte De Greef, Luna Fall, Emma Ghijs, Kyano Holbrechts, Karsten Janssens, Glory Ofori-Asamoah, Mathis Schellekens, Ridder Seghers & Fien Simons Assistentie choreografie - Katja Pire Dramaturgie - Daniel Rademacher Scenografie, video & lichtontwerp - Ronni Shendar Muziek - Simon Bauer Kostuums - Joëlle Meerbergen Assistentie kostuums - Femke Vanweddingen Cocreatie - fABULEUS & Reut Shemesh Company Coproductie - tanzhaus nrw, met financiële steun van de "Bündnis internationaler Produktionshäuse”, Perpodium & STUK Met de steun van de stad Leuven, de Vlaamse Gemeenschap, de Tax Shelter van de Belgische federale overheid, das Ministerium für Kultur und Wissenschaft des Landes Nordrhein-Westfalen im Rahmen der Spitzenförderung Tanz und der Kunststiftung NRW en Tanzfaktur Köln.

za 29 juni
17:00u
Grote Zaal
 
tickets
za 29 juni
17:00u
Dans, Specials & festivals
 

Over Tweetakt

Festival Tweetakt in Utrecht is een kunstenfestival voor iedereen. Met theater- en dansvoorstellingen, muziekoptredens, beeldende kunst, interactieve installaties en meer. Door jonge talenten en ervaren makers, uit Utrecht, uit Nederland en België, maar ook van ver daarbuiten. Geschikt voor alle leeftijden; van kleuters tot jongeren tot opa en oma. Theater Kikker is sinds jaar en dag vaste festivallocatie van Tweetakt. 

Meer over Tweetakt