Theatergroep Aluin

Terug uit Troje Tweeluik

Theater
uit de boekenkast
Sanne Peper
Terug uit Troje Tweeluik

Tot 25 februari gelden er nog een aantal richtlijnen binnen ons theater.

Bekijk onze richtlijnen

Theatergroep Aluin presenteert twee hilarische tragedies op één avond: Don’t Fuck with Artemis en De Wraak van Ifigeneia.

Don’t Fuck with Artemis
De Trojaanse oorlog is voorbij. Koning Agamemnon is vermoord door zijn vrouw Klytaimnestra, omdat hij zijn dochter Ifigineia offerde voor de strijd. Wat niemand weet, is dat Artemis haar op het laatste moment heeft gered. Ifigineia leeft nog. Vele jaren gaan voorbij, totdat Ifigineia besluit terug te gaan naar huis. Aluin wekt mythologische figuren tot leven in een hedendaagse setting in deze hilarische noodlotskomedie over de verdoemde kinderen van een rampzalig nageslacht.

De Wraak van Ifigeneia
In De Wraak van Ifigeneia komt Agamemnon thuis met zijn oorlogsbuit Kassandra en treft daar zijn vrouw Klytaimestra en haar minnaar Aigisthos. Even daarna liggen Agamemnon en Kassandra dood in bad. Schrijver Erik Snel laat zijn fantasie gaan over wat er in de tussentijd in dat huis gebeurde…

De Wraak van Ifigeneia is een flashback op meerdere vlakken. Niet alleen is het een verhaal dat aan Don’t fuck with Artemis voorafging, ook is het de voorstelling die tien jaar geleden de nieuwe stijl van Aluin aankondigde. Destijds fuseerde Aluin met De Zus van Roos en dit was hun eerste gezamenlijke voorstelling.

Tekst - Erik Snel Regie - Daphne de Bruin Spel - Dennis Coenen, Victorine Plante, Klaas Postmus en Susannah Elmecky Producent - Theatergroep Aluin

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop