Theatergroep Aluin

Terug uit Troje Tweeluik

Theater
Terug uit Troje Tweeluik

Theatergroep Aluin presenteert twee hilarische tragedies op één middag: Don’t Fuck with Artemis en De Wraak van Ifigeneia.

Don’t Fuck with Artemis
De Trojaanse oorlog is voorbij. Koning Agamemnon is vermoord door zijn vrouw Klytaimnestra, omdat hij zijn dochter Ifigineia offerde voor de strijd. Wat niemand weet, is dat Artemis haar op het laatste moment heeft gered. Ifigineia leeft nog. Vele jaren gaan voorbij, totdat Ifigineia besluit terug te gaan naar huis. Aluin wekt mythologische figuren tot leven in een hedendaagse setting in deze hilarische noodlotskomedie over de verdoemde kinderen van een rampzalig nageslacht.

De Wraak van Ifigeneia
In De Wraak van Ifigeneia komt Agamemnon thuis met zijn oorlogsbuit Kassandra en treft daar zijn vrouw Klytaimestra en haar minnaar Aigisthos. Even daarna liggen Agamemnon en Kassandra dood in bad. Schrijver Erik Snel laat zijn fantasie gaan over wat er in de tussentijd in dat huis gebeurde…

De Wraak van Ifigeneia is een flashback op meerdere vlakken. Niet alleen is het een verhaal dat aan Don’t fuck with Artemis voorafging, ook is het de voorstelling die tien jaar geleden de nieuwe stijl van Aluin aankondigde. Destijds fuseerde Aluin met De Zus van Roos en dit was hun eerste gezamenlijke voorstelling.

Let op: je koopt één ticket voor de hele middag. Het is niet mogelijk om losse tickets te kopen voor één van de twee voorstellingen.

Extra op maandag 27 december: Theater met Tolk
Tijdens de voorstelling op 27 december om 14:00 uur zijn de NGT-tolken Marjolijn van Roekel en Merlin Dik van Theater met Tolk aanwezig. Zij verzorgen op deze avond de gebarentolk bij Don't Fuck with Artemis en De Wraak van Ifigeneia. Om goed zicht te hebben op de tolk, hebben we een deel van de zaal gereserveerd voor mensen met een auditieve beperking. Wil je de voorstelling met gebarentolk meemaken? Laat het ons weten, door te mailen naar kassa@theaterkikker.nl. Dan zorgen we ervoor dat je op de juiste plek in de zaal komt te zitten.