Vervloet & De Studio

Tweetakt: Terminator Too (12+)

Specials & festivals
Yuri van der Hoeven
Terminator Too (12+)

In Terminator Too dompelen makers Robbert Vervloet en Ephraïm Cielen zich onder in de wereld van Hollywood blockbusters. Ze creëren een eigen universum waarin ze zelf de helden zijn. 

Met zelfgemaakte special effects, kostuums uit cornflakesdozen, tekstfragmenten uit populaire (actie)films van vroeger en nu, spectaculaire gevechtschoreografieën en een vers gecomponeerde soundtrack maken ze hun eigen film, de ultieme vlucht uit de realiteit. Maar gaandeweg ontstaat er steeds meer spanning tussen de twee broers en neemt de buitenwereld een steeds grotere rol in. Onderhuids schuilt een grimmige ondertoon. Waarom sluiten deze twee dromers zich af van de buitenwereld?

"De charme van deze publiekslieveling is dat hij het spelplezier en de ongebreidelde creativiteit laat primeren, zodat de voorstelling voortdurend je eigen verbeelding triggert."

De Standaard

van & met - Ephraïm Cielen & Robbert Vervloet dramaturgie - Ruth Mariën eindregie - Michai Geyzen advies - Karolien Verlinden
scenografie - Tom Jespers kostuum - Marie Dries muziekdramaturgie - Adriaan Van Aken productieleiding - Eveline Verbist techniek - Thomas Stevens & Nele Verreyken productie - De Studio coproductie - tg Elektra, C-Mine & de Warande, i.s.m. Het Nieuwstedelijk, Laika, hetpaleis

vr 28 juni
19:00u
Grote Zaal
 
tickets
vr 28 juni
19:00u
Specials & festivals
 

Over de makers:

Theatermaker Robbert Vervloet is huisartiest bij De Studio en speelde o.a. bij tg Elektra, fABULEUS, hetpaleis, Het Kwartier, Tuning People en Laika. Op tv was hij te zien in reeksen zoals ‘Loslopend wild’, ‘Gevoel Voor Tumor’ en ‘Buck’. Momenteel is hij te zien in het 2de seizoen van ‘F*** You Very, Very Much’.

Muzikant/acteur Ephraïm Cielen is vaste muzikant in o.a. het Ellen Schoenaerts Kwartet. Daarnaast maakte en maakt Cielen muziek bij voorstellingen van o.a. Laika, Het nieuwstedelijk, Frieda, FroeFroe, Studio Orka, One Trick Pony, BRONKS, fABULEUS, Pantalone, Tg Elektra en verschillende jonge makers. Hij coacht en werkt samen met o.a. Sofie Palmers en speelt solo onder de naam

Kasper Schellingerhout studeerde af aan de Toneelacademie Maastricht. Hij is acteur, muzikant en geluidsontwerper en maakt deel uit van de vaste makersgroep van Muziektheatergezelschap Orkater in Amsterdam. Hij speelde o.a. bij Stichting Troubleman, Het Ro Theater, Het Zuidelijk Toneel, hetpaleis, De Nwe Tijd, Orkater, Firma Mes en Het Nationale Theater. Daar maakte hij samen met acteur/maker Sadettin Kirmiziyüz de voorstelling ‘Citizen K.’, die werd geselecteerd voor het Theaterfestival 2019. In Vlaanderen was hij te zien in ‘King Lear’ (hetpaleis/Het Zuidelijk Toneel) en ‘Niets’ (hetpaleis/De Nwe Tijd).

Over Tweetakt

Festival Tweetakt in Utrecht is een kunstenfestival voor iedereen. Met theater- en dansvoorstellingen, muziekoptredens, beeldende kunst, interactieve installaties en meer. Door jonge talenten en ervaren makers, uit Utrecht, uit Nederland en België, maar ook van ver daarbuiten. Geschikt voor alle leeftijden; van kleuters tot jongeren tot opa en oma. Theater Kikker is sinds jaar en dag vaste festivallocatie van Tweetakt. 

Meer over Tweetakt