buren

Tweetakt: T-shirt conversations (12+)

Theater
T-shirt conversations (12+)
buren

Tweetakt: T-shirt conversations (12+)

Theater
T-shirt conversations (12+)

Iedereen heeft er wel een in de kast liggen: een T-shirt met een tekst erop. Met zo’n T-shirt kunnen we onze identiteit verkondigen aan de wereld. Want of je nu communist, Beatlesfan, korianderhater of boekenverzamelaar bent, je kunt wel ergens online een shirt vinden dat bij die (dus toch niet zo) unieke eigenschap, liefhebberij of filosofie past.

In de voorstelling T-shirt conversations staan T-shirt-opschriften centraal. Oshin Albrecht en Melissa Mabesoone verzamelden T-shirts die ze tegenkwamen op straat, in winkels en online. Met al dat materiaal maakten ze dialogen. In de voorstelling gaan de verschillende T-shirts als het ware met elkaar in gesprek. De twee makers vragen zich af hoe deze teksten in de wereld terecht komen, voor wie ze bestemd zijn en welke dialogen er kunnen ontstaan wanneer deze statements met elkaar in gesprek gaan. Door de opschriften serieus te nemen, proberen ze die vragen te beantwoorden.

De voertaal van deze voorstelling is Engels.

Concept en uitvoering - buren (Oshin Albrecht en Melissa Mabesoone)

Over buren

buren is een collectief opgericht door Oshin Albrecht en Melissa Mabesoone. Hun werk bestaat uit performances, video’s, teksten, foto’s en installaties. Thema’s die regelmatig terugkeren in hun werk zijn gemeenschap, huiselijkheid, gender, (kunst)geschiedenis en neoliberale fantasieën. Deze onderwerpen worden zowel met gevoel voor ironie en humor als met een toekomstgerichte fantasie benaderd. Hun werk wordt getoond in zowel theater- als beeldende-kunst-contexten.