Degradé

Sylvia & Ted

Theater
uit de boekenkast
Sylvia & Ted

Aan de hand van de dichtbundels Verjaardagsbrieven van Ted Hughes en Ariel van Sylvia Plath nemen acteurs David Geysen en Beaudil Elzenga je mee in een intieme theatervoorstelling over de liefde en de flirt met de dood.

“Ik zou op een rots bij Cornwall moeten zitten en mijn haar kammen.
Ik zou een tijgerbroek moeten dragen, ik zou een affaire moeten hebben.
We zouden elkaar in een ander leven moeten ontmoeten, we zouden elkaar in de lucht moeten ontmoeten,
Ik en jij.”
-Sylvia Plath

Hoe genie en depressie samengaan, hoe moeilijk het kan zijn een geliefde te bereiken, hoe de hang naar erkenning giftig kan werken en hoe man/vrouw verhoudingen nog steeds zorgen voor een gevoel van ongelijkheid en onmacht. Zelfs na de dood. Sylvia Plath pleegde op 30 jarige leeftijd zelfmoord door haar hoofd in de oven te leggen. Ze liet alles achter. Haar werk, haar droom, haar liefde, haar kinderen, maar ook zichzelf: voor eeuwig.

In SYLVIA & TED onderzoeken David en Beaudil de worsteling met het bestaan en de charme van het niet bestaan. Met Sylvia’s zelfgekozen dood maakte ze zich voor eeuwig onlosmakelijk met Ted verbonden. Was dit een val waarin ze hem wilde vangen om hem te verzwelgen, zo onafscheidelijk als zij wilde dat hij van haar was? Of een ultieme daad van zelfstandige onafhankelijkheid?

Spel - David Geysen en Beaudil Elzenga Geluidsontwerp - Carl Beukman Lichtontwerp - Jorg Schellekens

Te zien in onze foyer

Terug knop Vooruit knop